Storsatsing på rulleski for nordnorske løpere

Fem løp inngår i en ny cup.

KOMPISER: Torgeir Sulen Hovland (t.h.) og Erik Valnes er blant utøverne som får konkurrert mer før snøen kommer med innføringen av rulleskicup i Troms. 

sport

Denne sommeren drar Troms Skikrets i gang en rulleskicup der fem spennende løp inngår. Rulleskicupen starter opp med et klassisk motbakkeløp opp til Målselv Fjellandsby sankthansaften. Dette første løpet er for aldergruppen fra 15 år og oppover, mens noen av de andre løpene vil være for aldersgruppen 13 år og eldre.

Dette melder Troms skikrets i en pressemelding.

Senere på sommeren og utover høsten blir det fire løp, både i fristil og klassisk stil. Disse skal finne sted på Andørja, Bardufoss, i Nordreisa og til slutt finale 5. oktober i rulleskianlegget på Kvaløysletta.

Har kjøpt 130 skipar

- Denne cupen er en del av en helhetlig satsing i skikretsen der man tar sikte på at flere junior- og seniorløpere skal nærme seg nasjonalt nivå. Relevante konkurranser også i løpet av sommer og høst-sesongen vil være svært positivt for sportslig utvikling både på kort og lang sikt, sier Toralf Heimdall, leder i langrennskomiteen i Troms skikrets.

Så viktig anser langrennskomiteen i Troms Skikrets dette, at den har anskaffet 130 par rulleski for å sikre lik rullemotstand og like konkurranseforhold.

- Vi ser oss nødt til å ta grep for å forsøke å tette gapet opp til nasjonal elite både i junior og seniorklassen, og stegene må tas på sommeren og høsten, sier Heimdal.

- I Sør- og Midt-Norge florerer det av konkurranser i sommerhalvåret og vi må ikke falle av lasset, og spesielt hodet har godt av å konkurrere året rundt» sier den tidligere skiløperen, som i dag er ordfører i Bardu.

Utvider tilbud

Langrennskomiteen etablerer også i disse dager et tilbud for siste års junior og de seniorløperne som ikke omfattes av Team Nord-Norge eller Team SNN.

- Vi har vært så heldig å kunne engasjere Kjetil Skaflestad som trener for dette laget, sier Kristian Olsen, sportslig leder i langrennskomiteen.

- Erfaringsmessig er frafallet stort ved slutten av junioralderen og i de første årene som senior, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Kjetil Skaflestad, som har erfaring både som aktiv og trener, er rett mann til å motivere og veilede kommende generasjon av unge langrennsløpere fra Nord-Norge, fastslår Olsen.

Jakter penger

Administrasjonssjef i Troms skikrets, Birgitte Gustavsen, sier det er viktig at langrennsløperne på alle nivå i Troms nå slutter opp om rulleskicupen og viser interesse for det nye kretslaget som nå etableres.

- Skal vi heve nivået i nord, må vi i større grad klare å skape samhold gjennom aktivitet som samlinger og konkurranser der vi gjensidig kan utvikle oss, sier hun.

Markedsansvarlig i langrennskomiteen, Øyvind Hansen, sier at skikretsen er på jakt etter samarbeidspartnere både for rulleskicupen og for den nye rekrutteringskretslaget.

- Vi arbeider med flere aktuelle samarbeidspartnere som har et ønske om å utvikle miljøet videre, men vi har foreløpig ikke noe klart enda, sier Hansen.

- Fantastisk

Trener for Team SNN, Rene Hillestad, sier at både rulleskicup og rekruttlag er rett vei å gå.

- Skimiljøet i nord er avhengig av å samarbeide i langt større grad enn i Sør-Norge. Vi må trene mere i lag og pushe hverandre hardere til alle årstider og dette blir perfekt for å nå målene» slår han fast.

Også blant løperne blir nyheten om rulleskicup og rekruttlag tatt imot med glede. Dobbel U23-verdensmester og fersk landslagsløper, Erik Valnes, sier dette rett og slett er fantastisk.

- Vi trenger å ta vare på alle de talentene som nærmer seg senioralder, nettopp fordi miljø og bredde skaper toppløpere, sier han.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde hatt et slikt tilbud om mange rulleskirenn i Troms da jeg var ung. Jeg kommer til å stille opp i så mange renn jeg kan, og oppfordrer både aktive og mosjonister til å stille opp, uansett nivå og alder, legger han til.


Fakta

Renn i Troms rulleskicup 2019:

  • 23. juni: Målselv Fjellandsby, klassisk, fra 15 år
  • 13. juli: Andørja, Engenes, klassisk fra 13 år
  • 7. september: Bardufoss, rulleskiløypa, klassisk, fra 13 år
  • 14. september: Nordreisa, Sørkjosfjellet, klassisk, fra 15 år
  • 5. oktober: Kvaløysletta, rulleskiløypa, klassisk, fra 13 år