Nominert til Ildsjelprisen 2019:

Byens ishockeypioner

Ludvig Forthun har vært engasjert i idrett i 51 år. I alle år har det vært viktig for ham å bidra til at barn og unge når sine mål.

LIDENSKAP: Ludvig Forthuns store lidenskap i livet er å hjelpe barn og unge med å nå målene sine. Gjennom engasjement i Harstad Ishockeyklubb og som rektor ved Stangnes ungdomsskole, mener han selv han gjør dette.   Foto: Håkon Wikan

sport

Forthun er i dag leder i Harstad Ishockeyklubb. Han er én av fire kandidater til Sparebank 68° Nords Ildsjelpris - som utdeles i samarbeid med Harstad Tidende. Av prispengene på 25.000 kroner, skal 20.000 gis videre til et idrettsformål. Prisen deles ut 12. juni.

– Jeg er stolt av å være én av dem som kan vinne Ildsjelprisen. Jeg har vært engasjert i idrett siden 1968, og synes det er morsomt at folk legger merke til det arbeidet jeg gjør, sier Forthun.