Øker pengepremiene i turrenn

For 35. gang skal de gå rundt Spanstinden. For eliteløperne er det mer penger i premiepotten.

Spanstind rundt: Martin Mikkelsen (i front) vant for fjerde gang i fjor. Klarer han å gjenskape triumfen i den første sesongen etter at han trappet ned elitesatsingen? Foto: Privat 

sport

Tittelforsvarerne Martin Mikkelsen fra Medkila Skilag og Anna Svendsen fra Tromsø er begge påmeldt til torsdagens turrenn i Lavangen.

De er med i kampen om totalt 15.000 kroner, som ligger i premiepotten til konkurranseløperne. Rennleder Marcus Nygård tror på en spennende konkurranseklasse også i år.

– Det blir spennende for de andre kvinnene å konkurrere med Sara Svendsen. For menn er det vanskelig å si hvordan det går der. Det er flere svært store løpere som kommer; Petter Skinstad, Erik Valnes og Martin Mikkelsen. Mikkelsen har vunnet fire ganger tidligere, så det blir spennende å se hvordan det går, sier Nygård.

I 2017 ble det satt deltakerrekord med 456 deltakere. De var 378 deltakere i trimklassen og 78 deltakere i konkurranseklassen. Med gode værprognoser mener Nygård at det ligger til rette både for folkefest i Lavangen og ny deltakerrekord i det 19 kilometer lange klassiskrennet.

Start er ved Tennevoll og målgang på Lapphaugen.