For vått i løypa. Turrenn avlyses

Border Crossing Challenge blir likevel ikke avviklet for sjuende gang lørdag.

Border Crossing Challenge tvinges til ett års pause på grunn av mildværet.  Foto: Yngve Paulsen

sport

Turrennet er avlyst, melder arrangøren på sine facebooksider.

- Vi beklager på det sterkeste å måtte ta den tunge avgjørelsen om å avlyse årets skirenn. Resultatet etter befaring i løypen torsdag kveld var dessverre nedslående. Det er for mange våte partier i løypen. Det er ingen mulighet å klare en løype på 42 kilometer, skriver arrangøren.

Border Crossing Challenge er et samarbeid mellom Grovfjord, Gratangen og Bjerkvik, og var i utgangspunktet et renn som gikk fra svensk side av Riksgrensen til Bjerkvik. Rennet har de siste årene hatt start og innkomst på Herjangsfjellet ved Trollhøgda. 469 personer har deltatt de første seks gangene, mens seks har gått alle renn. Sistnevnte gruppe må vente ett år for å få sitt sjuende.

Arrangøren prøvde i det lengste å få til et renn.


- Det ble vurdert en kortere løype på cirka 20 kilometer, men dette ble også vurdert som vanskelig og risikabelt i forhold til værmeldingen, og med for stor sjanse for en avlysning lørdag morgen. Vi ser det ikke som mulig og ansvarlig å arrangere skirenn. Det er kjedelig for deltakerene, for oss som arrangør, og ikke minst alle frivillige som stiller opp, skriver arrangøren.

De som har meldt seg på vil få refundert påmeldingsavgiften.

- Vi kommer sterkere tilbake, først med sykkelritt i august og så med nytt skirenn neste år, loves det.