Vinneren av tremila: –Helt kake etter to runder

Johan Tjelle fra Lyn ski hadde håpet på en topp 10 plassering på 30 kilometer fristil søndag. Det endte med seier.

Johan Tjelle fra Lyn (i midten) vant søndagens tremil i Kilbotn. Han var taktisk da han la seg på bakskiene til Harald Østberg Amundsen. - Han gjorde det meste av drajobben og hjalp meg til seier, sier Tjelle.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Han startet 12–15 minutter før de antatte forhåndsfavorittene og hadde dermed liten kontroll over hvordan han lå an underveis i løpet.

– Jeg åpnet ganske hardt da jeg viste at en av favorittene, Harald Østberg Amundsen, startet tolv minutter etter meg. Målet var å gå første runden på under 12 minutter og dermed komme litt foran han da han startet på sitt løp. Det funka, men kan kom opp i ryggen på meg allerede etter 250 meter. Andrerunden min ble ekstremt tøff da han åpnet forrykende hardt.