Matforgiftning ødela drømmen om pallplass på hjemmebane: – Stiller ikke i Kilbotn

Torgeir Sulen Hovland så på årets norgescuphelg i Kilbotn som ett av sesongens store mål. Tirsdag trakk han i nødbremsen.

AVBUD: Torgeir Sulen Hovland var på forhånd den lokale utøveren det var knyttet størst forventninger til før årets norgescuphelg i Kilbotn. Men ettervirkninger av matforgiftningen han pådro seg i Madona gjør sitt til at Kvaløysletta-løperen ikke ser noen grunn til å stille til start under årets norgescuprenn på lokal jord. Arkivfoto: Øyvind Askevold kaarbø 

sport

For 24-åringen fra Tennevassåsen bestemte seg for å fatte en avgjørelse tirsdag kveld. Da fant han ganske så raskt ut at han ikke har noe på startstreken å gjøre i den tilstanden som han nå er i.

– Jeg sliter fortsatt med ettervirkningene etter matforgiftningen som jeg pådro meg i forkant av Skandinavisk Cup-rennene i latviske Madona for to uker siden. Siden da har ikke kroppen min spilt på lag. Og når jeg ikke har mulighet til å være med å kjempe på normalt vis, så må man ta en såkalt voksen avgjørelse, sier Sulen Hovland, før han er rask med å utdype: