Hovland klinket til med toppløp etter fredagens nedtur

Torgeir Sulen Hovland var bestemt på å vise at det ikke var noe å si på klassiskformen etter fredagens sprint-misære.

PANGLØP: Torgeir Sulen Hovland fikk en god avslutning på ei helg som startet vanskelig. Søndag gikk han inn til en sterk 7.-plass på 15 kilometer klassisk under det avsluttende rennet i Hommelvik. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

For Sulen Hovland var det nemlig viktig å bevise at fredagens miss i prologen skjedde som en følge av en real smørebom. Etter å ha stått over lørdagens fristilsrenn, var det klart for å vise at klassiskformen ikke er noe å utsette på. Det lyktes Sulen Hovland godt med. Over 15 kilometer klassisk gikk Sulen Hovland et glimrende løp. Han brøt målstreken som sjuendemann under siste dag av norgescuphelga i Hommelvik. Det var skiløperen godt fornøyd med.

– Det er jo i utgangspunktet veldig lett å utelukkende skylde på en smøremiss. Derfor var det viktig for meg å komme tilbake for å vise at jeg har det som skal til for å krige i toppen av listene direkte, sier Sulen Hovland.