Spent på oppslutningen: Deltakerne kan gå 48 kilometer under Kvæfjordrennet

– Årets Kvæfjordrenn vil bli et viktig måleparameter for framtida.

SEEDINGSRENN: Rennleder Bodil Røkenes kan for første gang invitere løperne til et 48 kilometer langt renn i idrettslagets 100. år. Arkivfoto: Ivar Hjelvik 

sport

Det sier leder i Kvæfjord ILs skigruppe, Bodil Røkenes. Da sikter hun mot årets første lokale turrenn, Kvæfjordrennet, som går av stabelen førstkommende søndag. Da er det for første gang lagt opp til at det lokale løpet er det eneste seedingsrennet i Hålogaland inn imot årets utgave av Birkebeinerrennet.

Måleparameter

– Vi har for første gang en løypelengde på 48 kilometer for de som ønsker å seedes inn imot Norges største langløp. Det tilsvarer to runder av løpet som til vanlig utgjør det 24 kilometer lange Kvæfjordrennet, sier Røkenes og utdyper: