Skytterkonge kom og vant: Mener lokal cup kan bli stor nasjonalt

Mesteren fra Landsskytterstevnet for to og et halvt år siden er imponert over hva ildsjeler i Kvæfjord og Harstad får til.

MESTER: Skytterkongen Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen avgjorde finalen i Heli-Team Cup. Sørli roser de nordnorske arrangørene, og vil gjerne tilbake til Harstad for å forsvare tittelen neste år.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

SKEPTISK: Skyttercupens grunnlegger John Morten Mortensen vil gjerne ha med deltakere fra sør i Norge, men tviler på at det er rett å gjøre det til et åpent nasjonalt arrangement.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

ØYEBLIKKET: Med det absolutt siste skuddet i klasse 5-finalen sikret Daniel Sørli seieren foran broren Peter (lengst til venstre). Bengt Bratland (t.h.) fra Trondenes fikk det ikke til og var skuffet.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

BRØDREDUELL: Daniel og Peter Sørli fulgte hverandre som skygger gjennom finalen.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Daniel Sørli vet hva press er etter å ha vunnet kongepokalen i 2016, og har vært nær å gjenta suksessen i de påfølgende årene. Sørli blir sett på som Norges råeste skytter av ekspertkommentator og Heli-Team Cup-general John Morten Mortensen, men fikk det ikke lett i Kanebogen skytehall lørdag. Millimeter avgjorde finalen i klasse 5 i hans favør.

Mentale krefter

– Det var ikke lett å vinne, og desto større er gleden over å hente hjem seieren på siste skudd, sier Sørli.

To skudd før slutt ledet lillebror Peter Sørli med 0,2 poeng etter å ha tatt igjen storebrorens forsprang på to poeng etter de første 25 skuddene.

– Jeg var veldig nervøs på de første fem finaleskuddene i stående, og havnet bak og måtte virkelig ta meg sammen. Da hentet jeg fram de mentale kreftene jeg har, og da ble det etter hvert mye bedre, sier Daniel Sørli.

Finaletriumf for Eggum:

Mesterlig på skive fire

I fjor misset han seieren på siste skudd. Oddmund Eggum kunne ikke feile på skiva som nærmest er hans egen.


Han ventet i det lengste med å løsne det 35 og avgjørende skuddet.

– Jeg lyttet til speakeren, og visste at Peter hadde skutt. Tanken var å være kald, få hans poengsum, for så å kline til med et enda bedre skudd for å slå ham. Da speakeren aldri sa noe, måtte jeg bare skyte, sier Daniel Sørli.

Han vant til slutt med ett poeng.

Potensial

Norgesmesteren fra 2016 likte det han så i Harstad, og sier cupen i nord har vært til store motivasjon gjennom vinteren.

– Cupen er en grunn til at jeg har villet trene i vinter. Jeg kommer til å være med i mange år fremover, sier Sørli.

Han lot seg imponere over det sportslige nivået så vel som arrangementet.

– Dette er et suverent arrangement, og med masse leven, musikk og kommentator på standplass fikk vi skikkelig puls der inne. Kvaliteten på finalistene var også høy. Her var alle de beste fra Nord-Norge, og noen av oss som kjemper i toppen nasjonalt.

– Jeg håper denne cupen kan vokse, og at det kommer med enda flere skyttere sørfra. Da kan nivået bli vanvittig høyt. Potensialet for cupen er stort med tanke på den store og flotte banen arrangøren har her, sier Sørli.

Cupgeneral John Morten Mortensen er usikker på en eventuell utvidelse til et åpent nasjonalt cupmesterskap.

– Jeg frykter at det nordnorske engasjementet vil forsvinne dersom det bare blir sørnorske finalister. Å ha med noen, som nå, går bra, men det må ikke bli for mange, sier Mortensen.

Det som i utgangspunktet var en lokal karusell i miniatyrskyting i Harstad-regionen, spredte seg raskt over hele Nord-Norge. I år er det rekordstore antallet deltakere 618.