Stresset serielederen med heroisk innsats

Harstad var nær ved å bli det første laget som tar poeng fra suverene Greåker.

TAKKET: Harstad Innebandyklubbs spillere var skuffet, men takket et entusiastisk publikum som hjalp laget til å prestere mot serielederen.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Eliteseriekampen i innebandy sto på vippepunktet på stillingen 7-6 til Greåker i sluttminuttene.

Harstad var i ferd med å sette opp et overtallsspill i et forsøk på utligning, men Pavel Semenov gikk i bakken - uten å få frislaget han mente skulle vært dømt - og Greåker kunne kontre inn 8-6 med 75 sekunder igjen å spille.

Dermed tok Greåker sin 18. seier på rad, mens Harstad fortsatt må vente i spenning på å komme bort fra nedrykkskvalifisering. Det er imidlertid klart at Harstad ikke kan rykke direkte ned, og det er mer teori enn reell mulighet for at Fredrikstad skal innhente Harstads forsprang på ni poeng i løpet av de fire siste kampene.

I lørdagens kamp lå Harstad under 1-3 etter første periode, og hadde da misbrukt et straffeslag. Andreperioden har over sesonger vært en akilles for Harstad, men ikke mot serielederen. Harstad vant midtperiode 4-3 og var tilbake i kampen.

Greåker strevde med å finne lukene i et defensivt og kompakt Harstad, som forsvarte seg heroisk, men gjestene fikk en tomålsledelse tidlig i tredje periode. Selv om Tuomo Manninen reduserte tiil 6-7 midtveis i tredjeperioden, og Harstad hadde noen kontringer og tilløp til sjanser, var gjestene førende både i ballinnehav og målsjanser fram til avgjørelsen falt.

Målpoengene for Harstad var fordelt slik (mål+målgivende): Rune Johansen 2+2, Mika Heikurainen 1+2, Pavel Semenov 1+1, Toms Niedre 1+0, Tuomo Manninen 1+0, Toms Kirmuzs 0+1.

Arvid Lindqvist var banens beste spiller med to mål og tre målgivende for Greåker, mens målvakt Ole Petter Anfinsen, som reddet 30 av 38 skudd, ble kåret til Harstads beste.