Nå er Anders klar for eliteserien

Det har ligget i kortene i en stund. Fredag ble harstadværingen Anders Jenssen presentert og tildelt trøye nummer 5 i Tromsø IL.

Anders Jenssen har prestert på trening og i kamp under prøvetiden i Tromsø, og overbeviste den sportslige ledelsen om at han fortjente et tilbud.   Foto: Tromsø IL

sport

I en pressemelding skriver Tromsø IL at Jenssen og klubben har inngått en ettårsavtale. Det er muligheter til stede for at denne blir forlenget. 

- Vi har blitt enig med Anders om en ettårskontrakt med en klar intensjon om et lengre løp hvis dette går som forventet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i pressemeldingen.

- Det kan være en fordel for begge parter at vi starter med en kortsiktighet. For TIL trenger vi mer tid på å reise finansiering på en lengre kontrakt. For Anders vil det ligge muligheter for en lengre og bedre kontrakt hvis han gjør det bra i år, legger han til.

Takknemlig

Anders Jenssen har gått gradene fra aldersbestemt fotball til a-lagsdebut i moderklubben Medkila, senere tre år som bauta i HILs forsvar, ett år i Finnsnes og fire sesonger med Tromsdalen før han som 25-åring er klar for toppnivået i Norge. Han er naturligvis lykkelig for at han nå er TIL-spiller. 

- Jeg er veldig glad for at vi har fått til en løsning og jeg har håpet at vi skulle få det til. Det er godt at det endelig er i boks, sier forsvarsspilleren.

Anders Jenssen ble fredag presentert som ny spiller i Tromsø IL.  Foto: Tromsø IL

- Selvfølgelig har ønsket mitt vært at jeg skulle få spille på høyest mulig nivå, og her i Nord-Norge er det ikke så mange alternativer. Man higer etter å ta det neste steget og det lå i tankene mine jo høyere nivå man spiller, dess større muligheter er det å ta det neste steget Jeg er her for å spille kamper og det er et nytt steg for meg sportslig å få prøve seg i eliteserien, så jeg gleder meg bare til å ta nye steg i en fin hverdag, legger han til.

Han har jobbet som revisor i Ernst & Young, men går nå over til å bli heltids fotballspiller. 

- Jeg har utelukkende positive ting å si om dem. De har vært ekstremt tilpasningsdyktig og villig til å få dette til å gå. Jeg tror ikke gått så enkelt med andre arbeidsgivere, så jeg er veldig takknemlig, sier Jenssen.

Tilhørighet

Det har blitt laget merke til hjemme i Harstad at de nå har fått en spiller i eliteserien. 

- Identitet og tilhørighet betyr veldig mye. Det er viktig å huske hvor man kommer fra, og det har vært artig å se at folk som jeg ikke har hatt kontakt med på flere år tar kontakt og viser at de bryr seg. Det har vært mange fine ord de siste dagene.

- Jeg syns det er ganske artig. Nå tror ikke jeg at jeg er en foregangsfigur for at alt er mulig, men det er godt å se at selv om akademiet er veldig bra, så går det an å gå andre veier, sier forsvarsspilleren.

Svein-Morten Johansen i TIL syns det er gledelig at klubben kan signere en lokal spiller som har gått gjennom et løp i Medkila, Harstad IL via Finnsnes IL og TUIL.

- Jeg tror også det er viktig å understreke at det ville vært vanskelig å finne en slik spiller hvis ikke TUIL hadde vært i 1.-divisjon der Anders har hentet mye erfaring fra. Vi har lenge vært klar på at vi ønsker å signere spillere som kommer denne veien i tillegg til de spillerne vi utvikler gjennom TIL-akademiet. Anders viser at det er mulig, akkurat som Ruben Kristiansen har gjort det før. Det betyr at mange spillere som spiller i nordnorske klubber kan se at det er mulig. Anders har gjort et solid inntrykk så langt og det blir spennende å følge han gjennom sesongen, sier Johansen.