Nyvalgt travlagsleder vil samle sporten

Han har fulgt turbulensen i nordnorsk trav fra sidelinja med tungt hjerte. Nå engasjerer Jørn Eilertsen seg igjen med mål om å samle travsporten.

NYVALGT: Jørn Eilertsen ledet det første styremøtet etter valg i Harstad og Oppland Travlag torsdag kveld.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

For Eilertsen har det ikke vært lett å være vitne til det som har foregått i det nordnorske travet i de senere år. Han har tidligere hatt arbeidsoppgaver som banemester på Harstad travpark, før han flyttet arbeidssted til Jarlsberg Travbane. I de seneste årene vendte han hjem til Harstad, med arbeidssted utenfor travsporten. Han har likevel fått med seg hva som har skjedd de siste årene.

Sosialt tiltak gjør Harstad til en av to travbaner med vekst i spill

Forsøket på å samle travinteresserte gir uttelling. Harstad Travpark er den ene av bare to på landsbasis med økning i baneomsetning i 2018.


– Vi har opplevd at det har blitt avstand og fronter mellom travsporten i landsdelen. Min hovedmotivasjon for å gå inn i dette er å jobbe for at travet skal bli en mer samlet enhet enn hva som har vært tilfellet i de seneste årene, sier Eilertsen.