Her er det for kaldt for å konkurrere

Sonemesterskapet i langrenn ble ikke noe av lørdag.

Skiarenaen i Bjerkvik skulle ha yret av liv lørdag, men sonemesterskapet ble ikke avholdt.  Foto: Solveig Marie Hokland Larssen

sport

Lørdag skulle lokale langrennsutøvere fra Fjell skilag, Medkila skilag, IF Kilkameratene og Skånland Spk kjempet om pallplasseringer i sonemesterskapet i Bjerkvik. Det må de i beste fall vente med til 16. februar.

Arrangøren tok beslutningen om å utsette mesterskapet fredag ettermiddag.

- Metrologen sier at det ventes økende vind fredag ettermiddag til liten kuling. Temperaturen synker ytterligere 2-3 grader gjennom helga. Basert på den samtalen og målinger på stadion i dag klokka 10, klokka 12 og klokka 14 (-17, -15,5, -15) har juryen besluttet å utsette arrangementet til 16.februar, meldte Bjerkvik IF på sin facebookside.

Det ble ikke sendt ut pressemelding, og Harstad Tidendes reporter fant et tomt skistadion lørdag formiddag.

- En temperaturmåler viser minus 8, og det er mye vind, rapporterte vår reporter Solveig Marie Hokland Larssen fra Bjerkvik midt på dagen.

- Det er veldig beklagelig å utsette, men juryen kjenner ingen som kan gjøre noe med været. Nærmere informasjon om 16. februar legges ut her og på hjemmesiden til kretsen, står det på samme facebookside.

I Bardu var det sonemesterskap for midtregionen av skikretsen i minus ti grader og på gnistrende føre. Litt lenger nord, i Balsfjord, ble sonemesterskapet for Tromsø-regionen avlyst på grunn av kulde og vind.