Anette utslått i NM-kvartfinale

Anette Kjellbergvik var sjanseløs på semifinale i sprinten i norgesmesterskapet fredag.
sport

Langrennsløperen fra Lødingen tok seg greit videre fra prologen i Meråker. Hun var den 23. beste av de 30 som gikk til kvartfinale, og hadde en margin på over to sekunder til første løper som falt ut av finaleheatene.

Kjellbergvik gikk i den siste kvartfinalen. Hun havnet tidlig i femteposisjon av seks i et felt der stortalentet Kristine Stavås Skistad lenge styrte i front, og Kjellbergvik var frempå og kjempet om tredje- og fjerdeplassen i siste bakke før innkjøringen til stadion.

På oppløpet kom feltet samlet. Kjellbergvik maktet ikke posisjonere seg for å kunne avansere, og klarte heller ikke å holde posisjonen. Lødingen-jenta havnet siste i en kvartfinale, som hadde den svakeste vinnertiden av de fem kvartfinalene. Stavås Skistad og heatvinner Magni Smedås tok seg videre fra heatet til semifinale.

Kjellbergvik endte på 27.-plass i konkurransen. Lotta Udnes Weng og Finn Hågen Krogh ble norske mestere.

Ingen av de lokale seniorløperne for menn deltok i sprinten. Både Torgeir Sulen Hovland og Eirik Mikkelsen, som torsdag ble henholdsvis nummer 13 og 28 på 15-kilometeren, sto over for å forberede seg til lørdagens tremil.