Slik gikk det for lokale løpere første dag av norgescupen

Ei nervøs Ingeborg Hansen fikk bekreftelsen om at hun er i toppsjiktet nasjonalt. Også Sivert Østberg-Tømmervik tok norgescuppoeng.

STERK: Ingeborg Hansen ble nummer 14 i sitt første norgescuprenn.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

KJEMPET: Sivert Østberg-Tømmervik var den 25. beste i 18-årsklassen for gutter.  Foto: Rune Tøllefsen

VARIERENDE: Sigve Bornø Novstad holdt topp 20-fart på sitt beste i løpet, men en forsiktig åpning og sekunder imot gjorde at han til slutt ble nummer 60 i den store 19/20-årsklassen.  Foto: Rune Tøllefsen

SMILENDE: Ida S. Tovås fra Fjell Skilag var nær norgescuppoeng i 18-årsklassen, mens Herborg Skjelle fra Medkila måtte gi opp kampen om topp 30 på siste halvdel.  Foto: Rune Tøllefsen

Herborg Skjelle og Ida S. Tovås rett før start i 18-årsklassen.  Foto: Rune Tøllefsen

sport

Langrennsløperen fra Medkila Skilag var den første lokale utøveren i aksjon under fredagens norgescupåpning for junior på Konnerud. Hun kom i mål etter 5 kilometer i friteknikk på tiden 13.54,3. Den holdt til 14.-plass i en klasse med 125 til start. Et fall underveis kostet en del.

Hansen hadde startnummer midt i 17-årsklassen, og var ved målgang nummer åtte. Av de cirka 65 løperne bak henne til start, var det bare seks som kunne matche farta til Medkila-jenta.

Det var bare 15 sekunder opp til sjuendeplassen. Tidligere har Hansen en 6.-plass som best i et nasjonalt renn som ungdom.

Før start uttalte Hansen at hun var nervøs, og at hun så fram til å få unnagjort debuten som junior på nasjonalt nivå.

Sekundstrid

I 18-årsklassen for jenter var Ida S. Tovås fra Fjell Skilag og Herborg Skjelle fra Medkila Skilag i aksjon. Ved halvgått løp fulgte de hverandre på 34.- og 35.-plass, og kjempet enn så lenge om norgescuppoeng. Da skilte knappe sekunder mellom jentene. Tovås kjempet seg to plasser opp på resultatlista ved målpassering og ble nummer 33. Hun var bare seks hundredeler bak poengplass etter en forrykende innspurt der hun hentet inn flere plasseringer på 200 meter. For Skjelle ble det tøffere på de siste 2,5 kilometerne. Medkila-jenta tapte 23 sekunder til Tovås og falt tilbake til 48.-plass.

Poeng

Bedre gikk det for jevnaldrede Sivert Østberg-Tømmervik. Medkila-løperen innledet fjorårets norgescup med 13.-plass. Denne gang endte han som nummer 25, og sikret seg norgescuppoeng.

Østberg-Tømmervik yppet mot de aller beste innledningsvis på 10-kilometeren, og hadde niende beste passeringstid ved 2,5 kilometer. Ved runding var han nummer 21. I resten av løpet kjempet han om en plass blant de 20 beste, men måtte ta til takke med 25.-plassen - bare seks sekunder bak 19.-plassen. Avstanden til vinneren var mindre enn ett minutt.

Forsiktig start

I den eldste juniorklassen var Sigve Bornø Novstad fra Medkila Skilag eneste lokale utøver. Han gikk rolig ut og var på 120.-plass ved første måling, men fikk opp frekvensen og var etter hvert i gruppa av løpere som kjempet om alt fra de siste norgescuppoengene rundt 30.-plassen til å være blant de drøyt 60 beste. Bornø Novstad endte på 60.-plass der få sekunder skilte fra et enda mer oppløftende resultat. På sitt beste i løpet holdt Medkila-junioren en fart på nivå med de 20 beste.

232 løpere fullførte i 19/20-årsklassen.