Landsås Cup åpnet påmeldingen:

Ellevill oppslutning

50 lag sikret seg plass i løpet av minutter da Landsås åpnet påmeldingen til turneringen i juni.

JUBEL: Administrativ leder Jan Lindgren fotografert veivende med Landsås-flagget i en seriekamp tidligere i vinter. Han kan også sende flagget til topps for interessen rundt Fagmøbler Landsås cup.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

LANGVEISFARENDE: Karasjoks 10-årsgutter reiste 70 mil for å få oppleve fjorårets utgave av Landsås Cup. Lag fra både Karasjok og Kautokeino er allerede påmeldt også for årets turnering.  Foto:

sport

Fagmøbler Landsås Cup har vært en suksess og blir en suksess også i år - i alle fall målt i antall påmeldte lag. Cupen skal finne sted 7.-9. juni. Torsdag klokka 12 åpnet administrativ leder Jan Lindgren tilgangen påmelding. I løpet av de seks minuttene det tok før Lindgren fikk sjekket at alt fungerte som det skal, var allerede 50 lag registrert.

– Ellevilt

– Jeg skulle bare sjekke at alt var i orden. Da så jeg 50 påmeldte. I løpet av 30 minutter var antallet 90 lag. Jeg tenkte: Oi, såpass. Det ble en skikkelig wow-følelse, sier Lindgren.

Klubber fra Kautokeino og Karasjok i nord til Rognan i sør må nærmest ha ventet ved datamaskinene da slusene for påmelding åpnet, og utover dagen strømmet det på fra nord og sør. I løpet av ti timer var 143 av 170 plasser reservert, og noen hadde tatt kontakt utenom systemet for å melde interesse.

Startskuddet har gått for Landsås Cup:

12 timer i buss for å oppleve håndballfest

– Landsås Cup er noe som vi har sett veldig fram til å oppleve.


Fredag var tallet steget til 150. Trolig er det fullt før helga er omme. I fjor tok det 11 dager.

– Oppslutningen er ellevill. Jeg tror ikke det er så mange andre turneringer i Norge som opplever lignende. Spesielt artig er det at interessen er så enorm i Nord-Norge, sier Lindgren.

Han utelukker at Landsås Cup vil bli utvidet. I fjor deltok 165 lag. Ytterligere fem kan klemmes inn.

– Men vi øker ikke ut over dette i år. Først ønsker vi å kvalitetssikre turneringen på dette nivået, sier Lindgren.

Landsås Cup samler opp mot 3.000 mennesker:

Fest med og uten ball

Turneringen er nær tredoblet på fem år. 163 lag inntar hallene, og opp mot 3.000 tilhørere er ventet til konserten på kvelden.


Mange superhelter

Etter at fotballarealet i Hålogalandshallen ble tatt i bruk i fjor, foregår kampene i fem haller. I tillegg er det en gedigen konsert for 2.500-3.000 mennesker på kveldstid. Lindgren trekker i trådene sammen med Rune Selnes og Ronny Sørensen, som er turneringsledere.

– Denne turneringen står hele klubben bak. Vi har mange superhelter som jobber fra tidlig til sent turneringsdagene, for ikke å glemme i ukevis før lagene kommer, og sørger med det for at opplevelsen blir god. Derfor ønsker så mange lag å ta turen til Harstad.

– Landsås Cup er ikke bare noe klubben vår er stolt over. Den er også viktig for Harstad som by, sier Lindgren.

HK Landsås har gått i bresjen for investering:

Mobilt hallgulv på plass

En stor innsats av HK Landsås og kommunen, som grep sjansen da tilbudet om å skaffe byen et mobilt sportsdekke.Se våre bilder fra Landsåskonserten

Lørdag kveld var 2.500 publikummere samlet til fest ved Landsåshallen.