Toms er tidenes tilrettelegger

Ingen i historien har servert sine lagkamerater på den måten som Toms Niedre gjorde lørdag ettermiddag.

ASSISTKONGE: Toms Niedre er servitør nummer en på Harstads lag. Lørdag skrev han seg inn i historiebøkene som den Harstad-spilleren med flest målgivende pasninger i en eliteseriekamp noensinne. Mot Bækkelaget var han nest sist på skåringer ved sju anledninger. Foto: Ivar Hjelvik  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Det viste tallenes tale etter at årets første kamp på elitenivå i 2019 ble spilt i Harstadhallen. Da sørget latvieren for da Bækkelaget sto på andre banehalvdel. I 13-9-seieren var Niedre nest sist på sju av Harstads skåringer. Ifølge statistikkene er dette ny rekord på elitenivå for klubben.

– Jeg foretrekker denne spillestilen. Det er ikke slik at jeg automatisk går på skudd når man mottar ballen i angrep. Da er det en førsteprioritet lete etter medspillere som er i bedre posisjon. Så må jeg jo bare takke mine medspillere, som tross alt er de som omsetter pasningene mine i skåringer, sier latvieren.