Sulen Hovland på andreplass i Skandinavisk Cup

Torgeir Sulen Hovland viste styrke i klassisksprinten i Sverige fredag.

Torgeir Sulen Hovland med andreplass i Skandinavisk Cup. 

sport

Første runde av Skandinavisk Cup ble innledet med sprint i klassisk stil i Östersund fredag. Torgeir Sulen Hovland hevdet seg med finale hvor han ble slått med 37 hundredels sekunder av Pål Trøan Aune. Erik Valnes, som vant prologen, ble nummer tre, ett tidels sekund bak Sulen Hovland.

Harstadværingen ble nummer tre i prologen, og vant sine heat både i kvartfinale og semifinale.

I semifinalen ble blant andre OL-firer Pål Golberg distansert og slått ut av Sulen Hovland, mens årets NM-bronsemedaljør Fredrik Riseth kom inn på andre og tok seg til finale sammen med Sulen Hovland.

I finalen skilte bare 1,14 sekunder mellom vinner og sjettemann. Alle de seks finalistene var nordmenn, og konkurransen som helhet ble dominert av Norge, som tok 11 av de 12 første plassene på resultatlista. Svenske Gustav Nordström var den eneste som kilte seg inn i semifinale av løpere fra andre nasjoner.

Sulen Hovland har tidligere aldri vært på pallen verken nasjonalt eller i Skandinavisk Cup. Som best ble han nummer seks på 10 kilometer i klassisk stil i latviske Madona i mars 2017, mens han som junior kan vise til femte- og sjuendeplass i norgescup i 2015.

Det ble en stor dag for nordnorske løpere. Anna Svendsen fra Tromsø gikk til topps på suverent vis blant kvinnene. Hun vant med en margin på 4,87 sekunder til Anne Kjersti Kalvaa. Svenske Anna Dyvik ble nummer tre.