Sulen Hovland på andreplass i Östersund:

Sikter seg inn mot verdencup

Torgeir Sulen Hovland håper andreplassen i Skandinavisk Cup sender et signal oppover i systemet i skiforbundet.

PALLEN: Torgeir Sulen Hovland tok for første gang steget opp på seierspallen i et renn utenfor landsdelen med andreplassen i sprinten i Skandinavisk Cup. Pål Trøan Aune vant, mens Sulen Hovlands teamkamerat Erik Valnes ble nummer tre. Foto: Team Veidekke 

sport

– Målet er å kjempe om en plass i verdenscupsprinten i Drammen i mars. Skandinavisk Cup regnes som uttaksrenn. Andreplassen her i Östersund sender kanskje noen signaler, men dette er bare ett av flere løp. Jeg må gå fort videre utover vinteren, sier Sulen Hovland, som forrige sesong var førstereserve både til sprinten i Drammen og til U23-VM.

– Litt irriterende

I fredagens klassisksprint i Sverige var han 37 hundredels sekunder bak vinner Pål Trøan Aune. Sulen Hovland var treer i prologen, og vant både sin kvartfinale og semifinale. I sistnevnte ble både årets OL-firer Pål Golberg og NM-bronsemedaljør Fredrik Riseth i denne øvelsen sendt ut av konkurransen.