Håper å få i gang en håndballdebatt:

Vil ha felles allnorsk satsing

Tidligere håndballtrener Frode Staurset henter fram en gammel skisse etter utspillet om at Harstad og Lødingen sammen kan skape et godt lag på allnorsk nivå.

ENGASJERT: Frode Staurset peker på ei spennende håndballfremtid bare klubbene vil gjøre noe sammen. Han har laget et forslag, som han håper lokale ledere i Lødingen, Landsås og Harstad kan være villige til å se nærmere på.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

– Min påstand er at spillerne fra Lødingen og Harstad på ett og samme lag ville vært et topp fire-lag i 2.-divisjon. Hvis vi en dag spiller sammen, kan vi etter hvert drømme om kvalifisering for 1.-divisjon, uttalte Lødingens målvakt Valentin Atanasov da laget hans hadde slått Harstad 29-24 lørdag.

Tror Lødingen og Harstad sammen kan få suksess:

– Vil hevde oss nasjonalt

Valentin Atanasov mener lagene hver for seg er for tynt bemannet. Sammen ville Lødingen og Harstad utgjort dynamitt.


– La oss snakke sammen

Mangeårig håndballtrener Frode Staurset, som nå står på sidelinja og ikke uttaler seg på vegne av en klubb, ser det samme potensialet. Allerede i 2016, da Harstad var i allnorsk 2.-divisjon, laget han et skisse for en felles klubb, med Hålogaland Håndballklubb som arbeidstittel. Tanken var å få den som en paraply i et felles løft mellom Lødingen, Harstad og Landsås.