Vil sikre økonomien

Større økonomisk forutsigbarhet i tida framover står på ønskelista til Kristin Svendsen og Harstad O-lag.

STOLPEJAKT: Harstad O-lag kan de takke Gjensidigestiftelsen for at år 2 i stolpejakten ble fullfinansiert. Fra venstre Bård Skjønhaug, Camilla Rørvoll (Gjensidigestiftelsen) og Kristin Svendsen.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Hun er nemlig lederen for et idrettslag som står bak en av de største lokale lavterskelsuksessene i nyere tid. Interessen rundt Stolpejakten i Harstads gater, parker og skogsområder har blitt en ubetinget storsuksess for o-laget.

– I debutåret 2017 var 1.200 mennesker deltakere i jakten på i alt 50 stolper. Gjennom årets sesong har lavterskeltilbudet engasjert 1.770 mennesker. Da vet vi også at tilbudet blir mye brukt i kroppsøvingssammenheng, hvor aktiviteten nødvendigvis ikke blir registrert. Derfor er tallet enda høyere, mener Svendsen, før hun utdyper: