Senket favoritten og overtok tabelltoppen

Lødingen banket Harstad på bortebane i lørdagens 3.-divisjonskamp.

Lødingens servitør Christoffer Sagstad i duell med Mats Brenna.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Gjestene fra Nordland vant komfortabelt 29-24 etter en solid andreomgang. Til pause var Lødingen ett mål foran med 13-12.

Vertene klarte aldri å finne løsninger for å stoppe tilrettelegger Christoffer Sagstad og linjespiller Johnny Molander, som dominerte kampen offensivt for Lødingen med henholdsvis seks og åtte skåringer. Sagstad fant åpningene og serverte lagkameratene, og spesielt Molander var som gjedda i sivet: Uberegnelig og slu.

Da Harstad så ut til å spille seg inn i kampen, og tidlig i andre omgang for en liten periode var i føringen, var det derimot målvaktskjempen Valentin Atanasov som var umulig å ha med å gjøre. Den ene mesterlige reaksjonsredningen etter den andre skapte frustrasjon hos hjemmelaget.

- Vi manglet spillere, og måtte kompensere for det. Det syns jeg laget som helhet klarte på en god måte. Dette var en solid kamp, sier Atanasov.

Utover i andre omgang dro Lødingen fra, og mot slutten kontrollerte laget mot stadig mer resignerte Harstad-spillere.

Med seieren overtok Lødingen tabelltoppen, og sendte Harstad fra første- til tredjeplass. Det er poenglikhet mellom de tre øverste på tabellen. Lødingen på topp har en kamp til gode på Bodø 3 på andreplass og Harstad på tredje.

- Neste gang spiller vi mot Blest/Leknes, som jeg tror kan være en topp tre-utfordrer. Jeg håper vi klarer å mobilisere slik at vi får den tredje strake seieren, sier Atanasov.

- Harstad er et bra lag. I denne kampen var de litt uheldige. De kan slå tilbake. Vi må prestere like bra i de siste to innbyrdes kampene for å holde dem bak oss på tabellen, sier Lødingens sisteskanse.

Harstads mestskårende var Daniel Nyland Erik Heyerdahl med seks fulltreffere hver.