Kriget for seieren

Solid forsvarsjobb sikret full pott for håndballjentene.

TETT: Elisabeth M. Solheim fester grepet om Rognans Julie Albinussen med hjelp av Ingrid Haukebø (delvis skjult) og Elin Westvik.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Harstad måtte lenge slite for seieren i lørdagens 3.-divisjonskamp mot Rognan. Håndballjentene vant 24-21. Det sto 10-10 til pause.

Hjemmelaget trengte drøyt 40 minutter på å riste seg løs fra Rognan. Fram til da tok veteranene Elisabeth M. Solheim og Eli-Jeanette Olsen det meste av ansvaret offensivt. Da andre spillere meldte seg på, og Karina Lindstrøm, Matilde Robertsen Schjelde, Elin Westvik og Marita H. Gudmunsen skåret hver sin gang midtveis mens Rognan bare klarte å svare én gang, fant Harstad den nødvendige roen.

Ledelsen økte fra to til fem mål i løpet av fem minutter, og forspranget var på det meste seks mål. I de siste 11-12 minuttene kontrollerte Harstad.

- Først og fremst gjorde vi en godkjent forsvarskamp. Det ble en krig med mange tøffe dueller og nærkamper. En nøkkel for å holde Rognan tilbake var å stenge igjen for innspill til deres meget gode linjespiller Julie Albinussen. I kveld kom hun ikke på skåringslista, og det fortjener jentene ros for, sier trener Monica Lindstrøm.

Toppskårer i kampen var Rognans Oda Bangfil med åtte mål, mens Eli-Jeantte Olsen med sju og Elisabeth M. Solheim med seks var Harstads mestskårende.