Rittarrangør i sør vil ha tydeligere kriterier for fordeling

Knut-Eirik Dybdal vil ikke kommenterer påstanden om skjevfordeling mellom rittarrangører.

LEDERE: Daglig leder og styremedlem Knut-Eirik Dybdal fotografert sammen med styremedlem Claude Rasch fra den franske samarbeidspartneren Amaury Sport Organisation. 

sport

Mens Dybdal er daglig leder for Arctic Race of Norway, har Roy Hegreberg samme posisjon for selskapet som driver rittet Tour des Fjords. Hegreberg reagerer på fordelingen av tilskudd over statsbudsjettet.

– At vi skal få 2 millioner og Arctic Race 15, er en skjev fordeling. Enten må totalsummen økes, ellers må kriterier på bordet slik at vi kan sammenligne fordelingen. Slik det er nå vil vi arrangere rittet over flere dager, ha større nedslagsfelt og ha flere av de store lagene på besøk. Vi mener det er riktig at rammen bør økes, slik at sykkelsporten får midlene som skal til for å gjennomføre arrangementene våre. Vi har hatt suksess, men opplever også at statsstøtten bremser oss. Nå kombinerer vi det beste fra Tour des Fjords og Tour of Norway, og bør honoreres for det, mener Hegreberg, i en artikkel på procycling.no som er gjengitt av Dagbladet.