– Bekymret over prislappen

Hugo Thode Hansen forbereder idretten på å se andre veier angående idrettens planer om et nytt storanlegg.

KOSTNADSKREVENDE: Rådmann i Harstad kommune, Hugo Thode Hansen, mener at prislappen på både realisering og drift er i høyeste laget. Han mener likevel at man skal se nærmere på saken og fortsatt møte idretten til dialog. Her er skøyteløperne i aktivitet i landets mest kjente skøytehall, Vikingskipet på Lillehammer. Arkivfoto: Geir Olsen, VG  Foto: Geir Olsen, VG

sport

Rådmannen i Harstad kommune er klar på at Harstad Idrettsråds gjennomarbeidede planverk, Idrettsbyen Harstad, er et viktig dokument i prosessen med Kommunedelplanen for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Planen vil være ferdig høsten 2019. Idrettsbyen Harstad har som sin første prioritet et anlegg som vil bli en kostbar affære. På prioritet 1 i plandokumentet finner man et flerbruksanlegg som inneholder en skøytehall, en turnhall og en kampsporthall med lokalisering på det som i dag er Kanebogen stadion. Prisantydningen på hvordan storanlegget kan realiseres ligger på mellom 350- og 400 millioner kroner.

– Det kan fort bli slik at det aller beste til slutt blir det godes fiende, sier Hansen.