Kjørte fra alle i kjent terreng

Vinneren er nærmest lommekjent i løypa. Det tror Bernhof Hansen ble utslagsgivende.

VINNER: Ingen var i stand til å holde følge med Bernhof Hansen, som vant Hålogalandsrittet med en margin på snaut tre minutter.  Foto: Solveig Marie Hokland Larssen

sport

56-åringen tilnærmet parkerte konkurrentene da Hålogalandsrittet i terrengsykling ble arrangert med start og mål på Åsesletta ovenfor Sandstrand lørdag. Hansen vant med en margin på snaut tre minutter til 16 år yngre Remi Knudsen fra Meløy. Vesterålingen Sveinung Olsen klarte ikke å forsvare seirene fra de to første utgavene av rittet, og tok til takke med tredjeplass.

Holdt avstand

– Jeg trives i marka her, og denne løypa har jeg vært med på å lage. Jeg vet hvor alle steiner er, og hvilke utforkjøringer det ikke er farlig å bare slippe meg utfor, mens kanskje andre må reservere seg. Derfor mister jeg ikke tid nedover, og har nok generelt sett en fordel av å være på hjemmebane. Likevel må det også trenes for å kunne kjempe i toppen. Lokalkunnskap i seg selv er ikke nok, sier Bernhof Hansen fra Harstad Cykleklubb.