Lokale fotballag har deltatt på turneringer ulike steder i løpet av langhelga. Mange tok turen til Svolvær for Skårungen Cup, andre deltok i Bodø Cup, mens noen valgte Idrettsheia Cup i Salangen. Dermed var også mulighetene gode til å hevde seg ettersom klubbene fra fotballkretsene i Troms, Hålogaland og Nordland var spredt.

Positiv bekreftelse

Medkila gjorde det skarpest med fire klasseseirer i Svolvær. 12-årslaget for jenter gjorde storeslem på flere måter. Laget feide gjennom gruppespillet med fire seirer og 52-0 i målforskjell. I semifinalen ble det 10-0-seier over Kabelvåg. I finalen sto naboklubben Kilkam på motsatt banehalvdel. Her vant Medkila 5-0; lagets minste seier i løpet av helga.

Jentene jublet for pokalen, men oppmann Ronny Pedersen sier det gledet vel så mye å ta med seg hjem turneringens fair play-pokal

– Dette setter vi ekstremt stor pris på da det er en bekreftelse på at jentene ikke bare er flinke å spille fotball, men også fremstår som skikkelig gode, omtenksomme jenter med topp, topp holdninger både ovenfor motstandere, dommere og publikum, sier Pedersen.

I 14-årsklassen for jenter gikk det like bra sportslig sett. Medkila gikk også her gjennom turneringen uten baklengsmål, og skåret selv 41. 12 av disse i finalen mot Liland, som også fikk sølv med 14-årslaget for gutter.

– Ærgjerrighet i det defensive spillet og null baklengs var den ene målsettingen. Den andre var gode bevegelser, få berøringer og godt pasningsspill. Jentene løste dette svært godt, sier Medkila-trener Hugo Thode Hansen.

Medkilas 14-årslag for gutter vant både 7-er og 11-erklassene.

Godt utbytte

Også Kilkams lag hevdet seg i Svolvær. 16-årslaget forsvarte finaletriumfen fra i fjor ved å slå Flakstad 2-0. Det ble sølv både i 12- og 16-årsklassene for jenter, og bronse i 16-årsklassen for jenter og 14-årsklassen for gutter. 12-årslaget for gutter tapte bronsefinalen i sitt første sluttspill noensinne.

– Kilkam er skikkelig i støtet og viser seg fram som en veldreven klubb både organisatorisk og ferdighetsmessig, melder jentelagstrener Petter Kulseng.

Ros til arrangør

I Bodø Cup ble det bronse både for Kilkams 13-årslag for jenter og Medkilas jentelag i 16-årsklassen.

- En veldrevet turnering der arrangøren var villig til å tilpasse kampoppsett og la godt til rett for ulike behov. Resultatmessig ble det stopp i semifinalen, som ga en delt 3.-plass, noe som alle er kjempefornøyde med. I kvartfinalen slo vi ut Mjølner sitt J13 på straffespark. Dette er så vidt jeg vet Mjølner-jentenes første tap i år. Sosialt var det også flott. Alltid spennede å delta på en ny turnering og møte nye lag med alle de positive opplevelsen det gir, melder Kilkams lagledelse ved Stian Norlunn og Astrid-Beate Barvik Solheim.