Team Midt-Troms, Bodø HK, og Lødingen og Bravo med to lag hver samlet i Lødingen for oppkjøringsturneringen til årets sesong. Dette var første gang turneringen ble arrangert. Allerede i år var flere av de beste nordnorske lagene representert. Turneringslederen sier at dette er bare starten på det som planen er skal bli Nord-Norges største håndballturnering på herresiden.

Bare starten

Planleggingen av neste års turnering er i gang. Allerede nå har Lødingen en avtale med Bodens 1.divisjonslag som vil spille i turneringa neste år.

- Lødingen har også ønske om å gå i dialog med lag fra Østlandet. Det vil gjøre cupen vår enda mer attraktiv, sier turneringsleder Hugo Jacobsen.om vil komme for å gjøre cupen enda større, men at dette selvfølgelig er et økonomisk spørsmål.

- Men jeg er ikke i tvil om at turneringen skal fortsette å vokse, sier Jacobsen.

Selv om dessverre både Landsås og Harstad HK trakk seg fra årets turnering er Jacobsen fornøyd med nivået.

- Vi ser jo at selv om turneringa egentlig bare er en oppkjøringsturnering, tar lagene den seriøst. Det skyldes nok blant annet for at det ligger en god premie i potten.

Store pengepremier

Årets vinner av Lødingen Cup får ikke hvilken som helst premie. De får nemlig en pengepremie på 10.000 kroner. I tillegg belønnes også 2.- og 3.plass med pengepremie. Også vinner av Fair Play- prisen blir belønnet

– For å trekke til seg de bedre lagene i 2.- og 3. divisjon har vi brukt en god premie for å få en best mulig kvalitet på vår turnering, sier Jacobsen. I tillegg til dette får vinneren en flott vandrepokal som går mellom vinnerne av turneringen.

Publikum lager fest

Under turneringen lagde Lødingenpublikummet som vanlig god stemning i hallen. Jacobsen skryter av publikummet som er med på å gjøre cupen enda mer spesiell.

– Allerede klokken 12 til første kamp var det flere hundre publikummere på tribunen, og i løpet av ettermiddagen vil det fylles nesten helt opp, sa turneringslederen tidlig lørdag formiddag. Stemningen er høy, selv om det bare er oppkjøringsturnering.

Penger i lagskassen

Søndag ettermiddag ble tu rneringen avgjort gjennom sluttspillkamper.

– Mens Lødingen 1 tok tredjeplassen ved å slå Lødingen 2 med sifferne 23-12 i bronsefinalen, sto finaleoppgjøret mellom Bodø og Bravo. I en kamp som lenge var helt jevn, var det Bodø som til slutt trakk det lengste strået. De vant 23-20 i en veldig velspilt og spennende håndballkamp. Strengt tatt har vi ikke sett maken siden Bodø og Elverum spilte i Lødingenhallen, erindrer Jacobsen.

Bodø stakk dermed av med førstepremien på 10.000 kroner. Alle på pallen ble for øvrig tildelt pengepremier.

AMBISIØS: Hugo Jacobsen håper at turneringen i Lødingen skal vokse til å bli landsdelens største herreturnering. Foto: Benjamin Aas Hansen
MANNSTERKE: Som vanlig sluttet flere hundre tilskuere opp om håndballaktiviteten i Lødingen. Foto: Benjamin Aas Hansen