Fra før er Toms Kirmuzs (25) en etablert spiller i den blå drakten til Harstad Innebandyklubb. Vingen står bokført med 52 mål og 25 målgivende pasninger for Harstad i eliteserien i sesongene fra høsten 2015 til våren 2017, og var en nøkkelspiller da Harstad rykket opp på første forsøk etter nedrykket for halvannet år siden.

Inn i rekke med storskåreren kommer en annen latvier med samme fornavn. Toms Niedre (24) ble klarert for spill i begynnelsen av uka. Niedre sto bak 58 skåringer i latvisk eliteserie sist sesong, fordelt likt mellom egne mål og målgivende pasninger.

Topp ti-spiller

– Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi håpe at klubben og publikum syns der er ok, sier Niedre.

Han vil ikke skryte av seg selv, og blir nærmest forlegen over å få forelagt statistikken fra Latvia. Den forteller at han havnet på åttendeplass i poengligaen av samtlige spillere på toppnivå, og det med færre spilte kamper enn de fleste over seg på lista.

– Jo da, jeg var vel topp ti i poengligaen, og liker vel så godt å servere medspillere som å skåre selv, men jeg skal ikke garantere noe, sier Niedre.

Anbefalt

Sportslig leder Nicolai Christensen i Harstad gleder seg til å se spillerne i kamp.

– Vi håper på ei superrekke med Toms og Toms. Begge har enorm målteft og er fantastiske spillere, sier Christensen.

– Vel, du får spørre treneren (Mika Heikurainen, vår anm.) om hvilke planer han har for sammensetning av laget. Toms og jeg spiller i alle fall sammen på trening, sier Niedre.

Han kom til Harstad på oppfordring fra den ett år eldre Toms Kirmuzs.

– Vi kjenner hverandre fra tidligere da vi møttes på ei juniorlandslagssamling for seks-sju år siden. Han ringte, og jeg slo til fordi jeg har lyst til å prøve meg i et annet land, sier Niedre.

Harstad måtte på spillerjakt for å erstatte Ritvars Berzins. Inn kommer Niedre, som debuterer i kamp onsdag kveld. Da innleder Harstad en seks dager lang treningsleir i Latvia med kamp mot Pargauja. Det blir også kamper mot Lekrings, Ulboka og Rubene. Samtlige motstandere er tilhørende i latvisk eliteserie.

Hjemmedebuten for nykommer Niedre blir i serieåpningen 15. september. Da kommer Nor 92 til Harstadhallen.

– Det er fint å være på plass i Harstad, som gir et førsteinntrykk av å være en kul by. Klubben har vært fremragende og hjelper meg å komme i gang på et nytt sted. Forhåpentlig kan jeg hjelpe laget både til å overleve i divisjonen, samt kjempe seg til en plass i sluttspillet, sier Niedre.

SPILLERLOGISTIKK: Sportslig leder Nicolai Christensen har erstattet en latvisk måljeger med en annen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø