Onsdag ettermiddag kastet trener Christian Møller-Olsen inn håndkleet og meldte avbud for Harstad Håndballklubb. Da hadde naboen Landsås fra før meldt til arrangøren i Lødingen at klubbens nyetablerte seniorlag for menn likevel ikke stiller.

– Jeg kan bare snakke på vegne av egen klubb, og vi syns det er veldig synd at vi ikke kan ta del i turneringen. Vi syns konseptet i Lødingen er spennende og svært bra. Derfor har vi også gjort alt vi kan for å få til et lag, sier Møller-Olsen.

Mange forespørsler

I utgangspunktet hadde han tilgjengelig ni spillere. Skader og jobb er hovedårsakene til at Harstad står igjen med bare fem som kunne være med i Lødingen til helga. Da er treneren inkludert, samt en ny spiller som aldri før har vært på banen for Harstad.

– Jeg har til og meg forespurt tidligere Harstad-spillere, som enten har trappet ned eller er med i andre klubber. Det har også vært dialog mellom Harstad og Landsås om å stille et felles lag, men mandag fikk jeg tilbakemelding om at Landsås’ bare har én spiller tilgjengelig, sier Møller-Olsen.

– Hvordan kan det ha seg at det er to seniorlag for menn i Harstad, og til sammen klarer disse ikke å skrape sammen mer enn seks spillere til ei turnering begge lag skulle deltatt i?

– Igjen kan jeg bare svare for Harstad. Vi hadde ni spillere, men har fått fire skadet, mens en er på jobb og en annen er utilgjengelig denne helga. Jeg skjønner at det blir spurt om det er krise i Håndball-Harstad. Som jeg har uttalt tidligere: For få år siden var vi den eneste klubben med seniorlag for menn i en radius av 120 kilometer. Nå er det fire, og spillerne er spredd. For klubbene er det positivt å ha seniorlag å strekke seg etter for rekruttene, men det gir utfordringer for den sportslige biten, sier Møller-Olsen.

– Beklagelig

Styreleder Geir Bøgner i HK Landsås sier følgende:

– Vi er nystartet med seniorlag og har en begrenset spillerstall med en del 16-åringer sammen med noen voksne. Med noen forfall klarer vi ikke stille lag. Jeg er kjent med dialogen om å få til et felles lag med Harstad til turneringen, men vet ikke hvorfor utfallet ble som det ble. Det er beklagelig at vi ikke får det til denne, men vi er optimistiske med tanke på å stille lag i serien, sier Bøgner.

TRENER: Christian Møller-Olsen prøvde i det lengste. Foto: Ivar Hjelvik