Harstad Håndballklubbs cupeventyr tok slutt før det kom skikkelig i gang. I seg selv var det ingen overraskelse at Tromsø, som spiller på allnorsk 2.-divisjonsnivå, skulle slå ut 3.-divisjonsjentene fra Harstad, men 26-23-seieren satt langt inne for storesøster fra nord.

Harstad ledet mer eller mindre i 45 minutter, og hang med i 50, men klarte ikke å fullføre jobben.

– Jeg er stolt av jentene, kjempestolt, sier Monica Lindstrøm, som er tilbake på sidelinja og har tatt over for Ketil Lian.

Laget kan bli forsterket

– Vi kunne vunnet slik kampen utviklet seg. Før start hadde jeg ikke sett for meg at det skulle bli jevnt. Jeg forventet at et 2.-divisjonslag skulle komme hit for å kjøre over oss, men jentene var klare og kanskje Tromsø trodde det skulle bli lett match, sier Lindstrøm.

I to sesonger har Harstad vært best i 3.-divisjon og spilt kvalifisering for å rykke opp til 2.-divisjon, men har mislyktes med minst mulig margin. Fra det solide laget var en halv startoppstilling borte til tirsdagens NM-oppgjør. Storskårer Siri Johansen er skadd og spiller neppe før neste sesong. Anette Linaker Olsen og Elin Westvik var heller ikke å se. Noen brikker kan fortsatt falle på plass slik at Lindstrøm har flere strenger å spille på. Tirsdag ble det for tynt da det dro seg til og avgjørelsen falt.

– Masse rutine er borte, men vi får tilbake Elin Westvik i neste uke, og klubben er i dialog med Anette Linaker Olsen, som har studier i Tromsø, sier treneren.

Harstads håp om cupavansement brast med balltap i angrep og bomskudd i sluttminuttene. Hjemmelaget klarte heller ikke stå imot i forsvar da det røynet på.

– Vet du, det går helt fint. Vi hadde ikke sett for oss å gå videre, men jentene fikk smake litt på karamellen. I denne kampen hadde vi ikke mer å gi, men den fortalte oss samtidig at sesongen kommer til å bli spennende, sier Lindstrøm.

Febersyk

Hun fremhevet målvaktsdebutant Karoline Langmo, som vartet opp med en rekke redninger. Langmo har håndballgenene i orden som datter av den tidligere 1.-divisjonsspilleren Karina Fredheim. Også linjespiller Karoline Nordmo, som måtte spille i 60 minutter uten å få avlastning, fikk ekstra ros på en dag der Lindstrøm var fornøyd med hele laget.

Toppskårer for Harstad ble erfarne Elisabeth M. Solheim. Hun trosset feber, og banket inn sju mål fra høyre back.

– Jeg syns vi spilte bra med tanke på treningsgrunnlaget, samt at vi har mange nye og unge spillere, og kjenner ikke hverandre så godt ennå. Det ble ikke spill en og en, men vi jobbet sammen. Mot slutten ble vi slitne. Tromsø bestemte seg sette fart, og det var smart. Vi merket at de har et høyere tempo inne, sier Solheim.

Fakta

Harstad-Tromsø 23-26 (11-9)

Stangneshallen, 2. runde i NM, tirsdag

Mål Harstad: Elisabeth M. Solheim 7, Eli-Jeanette Olsen 6, Karoline Nordmo 4, Nina Takøy 2, Karina Lindstrøm 1, Christin Nyvoll 1, Matilde Schjelde 1, Mariell Wangen 1. Benyttet: Karoline Langmo, Marie Stenhaug, Silje Arstein Nilssen

Flest mål Tromsø: Vilde Evensen 9, Tea Strandmo 8

Utvisninger: 1x2 min. Harstad, 2x2 min. Tromsø

Dommere: Arnfinn Kirkhaug og Hugo Jacobsen, Lødingen

Tilskuere: 171

DEBUT: Målvakt Karoline Langmo debuterte for Harstad seniorlag, og spilte en god kamp. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TILBAKE: Trener Monica Lindstrøm har igjen tatt styringen fra sidelinja. Foto: Solveig Marie Hokland Larssen Foto: Solveig Marie Hokland Larssen