Trener Christian Møller-Olsen må selv ikle seg den grønne drakten for å sikre at Harstad kan spille torsdagens kamp mot Bravo i norgesmesterskapet.

I øyeblikket ser det ikke ut til at HHK har mer enn åtte spillere tilgjengelig til cupkampen.

Syltynn stall

– Vi har ikke akkurat en overflod av spillere. Jeg må ta på meg skoene, men ikke gjør dette til en sak om comeback. Forhåpentlig slipper jeg å spille senere i sesongen, sier Møller-Olsen.

I utgangspunktet er det bare 11-12 spillere i troppen. To er skadd og ute av bildet når det allnorske 2.-divisjonslaget Bravo kommer på besøk. To øvrige er opptatt med verneplikt. Dermed stiller åtte til kamp, inkludert treneren. Det vil si en startsjuer pluss innbytter.

På sikt kan det være aktuelt å be Mads Estensen om vennetjenester. Han er flyttet til Midt-Troms og har egentlig trappet ned.

– Gambler dere med å stille lag i 3.-divisjon?

– Nei, vi må jo stille og holde det gående. Når vi får tilbake spillere etter skadefravær og forsvarstjeneste skal vi ha en tropp på 12. Førstesekseren, samt målvakten, er både rutinert og god. Vi kan bite fra oss, men klart: Ideelt sett burde vi hatt 15-16 mann på trening, sier Møller-Olsen.

Rekruttering

Det ser ikke lysere ut i årene fremover – i alle fall ikke om egenrekruttering skal legges til grunn.

Nærmest seniorlaget er guttelaget i 12-årsserien. Også der er Møller-Olsen trener.

– Rekrutteringen på guttesiden lokalt er ganske bra om du går ned til 11-12-13-årsnivå. Både Harstad, Landsås, Lia-Brage og Kvæfjord har lag og gode miljøer.

– Vi må bare holde det i gang til disse blir gamle nok til å spille senior, sier treneren.

I år har Landsås for første gang siden 2011 meldt på et seniorlag for menn. Også der meldes det om en tynn stall.

– Vi skal ikke mange år tilbake for å finne at det kun var HHK som stilte med herrelag av klubbene i en radius på cirka 120 kilometer. Nå er det oss, Lødingen, Landsås og Ankenes. For håndballen er det positivt med mange lag, men det gir også utfordringer hvis vi skal få til ett lag som er godt.

For moro skyld

For HHK er det på ingen måte snakk om å slå tilbake for å rykke opp til allnorsk seriespill igjen.

– Vi skal ha det artig og spille håndball for å ha det høy. Så får satsingen skje den dagen vi har stall for å trå til. Det har vi ikke hatt etter nedrykket.

– Men det kan skje. Det svinger veldig. Bravo gikk på to sesonger fra sisteplass i regionserien til å være et etablert lag på allnorsk nivå fordi det plutselig dukket opp en rekke spillere, poengterer Møller-Olsen.