Harstadværingen har 12 gull til sammen, fordelt på åtte i NM, to i EM, ett i VM og ett i nordisk mesterskap. 24-åringen gir seg etter fire suksessrike år, som også ga lokal heder med idrettspris i 2016.

– Beslutningen om å gi meg var endelig for en måned siden, men det begynte å murre allerede før junior-NM i november i fjor, sier Kristensen Fossbakk.

Fortvilelse

For drøyt ett år siden vant hun NM-gull i seniorklassen. Fredag vil en annen utøver overta tittelen.

– Det har vært en lang prosess før jeg innså at jeg ikke kunne fortsette. Jeg måtte tvinge meg selv på trening etter jul. Kroppen gjorde vondt. Treningen ble ikke gjort ordentlig, men utført halvveis.

– Jeg føler at jeg ikke har noe å gi til sporten, og kjenner at sporten heller ikke gir meg annet enn fortvilelse. Den stjeler bare tid, og veldig mye tid hvis jeg skal oppnå de store målene.

Hun har vært på gymmen i løpet av den siste måneden. Hun har også berørt vektstanga, men ikke løftet rent styrkeløftsmessig.

– Jeg har styrkeløft langt opp i halsen. Akkurat nå er det nok.

Vil ikke røpe nye mål

I sommer har hun tilbrakt mest mulig tid ute i naturen, og vært sammen med familien. Det har vært nødvendig.

– Venner og familie har støttet meg i oppturene, og senere gjennom den tunge perioden der jeg har mobilisert tanker og energi for å ta valget, sier Kristensen Fossbakk.

Hun har bestemt seg for å ta en ny vei, og har et mål.

– Det er langt opp og veldig langt fram. Kanskje står en ny scene klar etter hvert.

– Kan du være mer konkret?

– Nei. Det får vi komme tilbake til når det nærmer seg. Jeg tror det vil vises. Går alt etter planen, skal jeg være tilbake i konkurranser våren 2020. Det kan bli interessant, sier hun.

– Det vil bli en total vridning sammenlignet med hvordan jeg har trent og hva jeg har trent. Kontrastene blir veldig store, men jeg trenger å komme ut av komfortsonen og utfordre meg selv, sier 24-åringen hemmelighetsfullt.

STERK: Kine He­le­ne Kristensen Foss­bakk vant sitt syvende nor­ges­mes­ter­skap for et drøyt år si­den. Hun stil­ler ikke for å for­sva­re tit­te­len til helga. Foto: Per Gunnar Roalkvam