Styret i Det Norske Travselskap (DNT) har strammet inn regelverket knyttet til inntak av alkohol i forbindelse med representasjonsoppgaver. Bakgrunnen er en episode knyttet til selskapets egen styreleder Knut Weum i forbindelse med stevne på Biri 27.-28. juli, og andre hendelser som enkeltmedlemmer har spilt inn. Weum får skarp kritikk av sitt eget styre, men er gitt tillit til å lede DNT videre etter et ekstraordinært styremøte 7. august.

Får servering

Lørdag arrangerer Totonor NM for amatørkusker. Daglig leder Elisabeth Storvik Ingebrigtsen sier det fortsatt skal være alkoholservering både på førarrangementet fredag kveld og på banketten etter løpene lørdag kveld.

Der skal både DNT ved styremedlem Cecilie Andersson og Norsk travamatørforening stille med offisielle representanter. Til stede er også representanter fra Nord-Norge Travforbund og Totonors styre og administrasjon.

– Vi legger opp til en båttur for deltakere med følge og andre representanter fredag, og en bankett lørdag. Fredag avslutter vi, som vanlig, forholdsvis tidlig. Vi ser ingen grunn til å ta bort alkoholservering, som ikke har ført til problemer tidligere, sier Storvik Ingebrigtsen.

Turen i Vågsfjorden fredag kveld skjer for øvrig med styreleder Steve Strøm i Nord-Norge Travforbund som skipper på egen båt.

Vedtak

I det ekstraordinære styremøte i DNT 7. august ble følgende innskjerping vedtatt:

«Under representasjonsoppgaver på travstevner i regi av Det Norske Travselskap, skal de som representerer sentralforbundet ikke nyte alkohol. Dette gjelder fra stevnestart til stevneslutt. Ved representasjon under flerdagsstevner, skal alkoholinntak mellom stevnene begrenses. Det er ikke akseptabelt å være synlig beruset.»

Harstad Tidende vet at det er tatt forholdsregler tidligere i forbindelse med NM for amatørkusker i Harstad på grunn av episoder knyttet til alkohol.

Synlig beruset

Med Harstad Tidende til stede i fjor var et mindretall av de tilstedeværende synlig beruset kvelden før NM-løpene under ei sosial tilstelning i travparken. Deler av en konkurranse måtte avlyses da innleid medarrangør ikke fant det forsvarlig å gjennomføre alle øvelsene.

– Det gjaldt ikke ansatte eller andre representanter fra Totonor, poengterer Storvik Ingebrigtsen.

– Vi kan ikke legge oss i hva andre gjør på fritiden. Kuskene har uansett lover og retningslinjer å forholde seg til, og vi foretar alkotester av kusker før løp. Det har så vidt meg bekjent ikke vært episoder som har påvirket løpsavviklingen i Harstad under NM tidligere. Kuskene skal være i stand til å kjøre løp, og det har de også vært, sier Storvik Ingebrigtsen.

På vei hjem fra fjorårets NM i Harstad laget en kusk bråk på flyet da han ble nektet alkoholservering. Han ble senere dømt til å betale bot på 36.000 kroner

Har tatt selvkritikk

DNT-toppen Weum har i ettertid av episoden på Biri lagt seg flat overfor sitt eget styre, skriver fagbladet Trav og Galopp-Nytt.

– Det var en tøff runde, men jeg har meg selv å takke for grunnlaget for møtet. Nå har vi renset lufta, og vi går videre som et samlet styre. Men det er klart, jeg har ikke akkurat gitt meg selv stort slingringsmonn. Min oppgave må blir å sette full fart sammen med styret mot de utfordringer som venter oss, sier Knut Weum til tgn.no.

LEDERE: Knut Weum (t.v.) har lagt seg flat etter en episode som medførte innskjerpede retningslinjer ved representasjonsoppgaver for sentrale travmyndigheter. Her fotografert sammen med Steve Strøm, leder i Nord-Norge Travforbund på NM-dagen i Harstad i fjor.