Landsskytterstevnet i Stjørdal ble avsluttet før helga. For to av de lokale skytterne, Terje Andreas Solås fra Ramsund og Trine Lossius fra Trondenes, endte uka i oppturer.

Solås var regjerende feltmester i eldre junior, og tok seg til en ny finale i samme klasse.

– Hadde noe å bevise

Denne gang skjøt han fra skive fire, som en av fire med fullt hus fra innledende. I fjor lå ha på skive én.

– Det er tøft å ligge på skive 1. Jeg vil vel ikke si at presset var mindre i år ettersom jeg skulle forsvare NM-tittelen, sier Solås.

Tidlig i finaleserien misset han ett skudd.

– Jeg møtte rekylen med skulderen og dro skuddet ut til høyre. Det gikk ikke langt utenfor, men bom er bom. Derfra og ut stresset jeg mindre. Når du først har bommet, vet du at sannsynligheten er stor for at en av de andre fyller med 12 treff. Da handler det mest om å fullføre for å få en best mulig plassering, sier Solås.

Han traff på resten. Andre slet mer. På skive 1 ble det tre bom og ut av pallen. Benedicte Guttorm fra Karasjok tok gullet. Hun var den eneste med 42 treff av like mange mulige. Solås var ett innertreff bedre enn bronsevinneren, og tre innertreff bedre enn skytteren på fjerde. Alle med 41 treff.

– Jeg kan jo ikke vinne NM hvert år. Da blir det jo så kjedelig for konkurrentene, fleiper Solås.

– Det er slett ingen selvfølge å være i toppen hvert år. Egentlig gikk det bedre enn forventet. Målet var å fylle innledende og komme til finale, og samtidig bevise at fjoråret ikke bare var flaks. Det handlet litt om ikke å dumme meg ut. Seier i fjor og andreplass i år på Landsskytterstevnet er vanskelig å overgå prestasjonsmessig, sier han.

Neste år skyter han i klasse 4 med de voksne. Da kan han fort ha opp mot 2.000 konkurrenter i felten.

– På bane vil jeg neppe være god nok til å hevde meg. I felt er det mulig, og der kan det skje. Den største forskjellen er tidspresset. Neste år må jeg skyte raskere, sier Solås.

Inspirerende

Trine Lossius fra Trondenes Skytterlag kan på sin side smykke seg med tittelen norgesmester. Hun vant skogsløp i klasse nybegynner voksen.

Skogsløp er en gren der resultatene fra feltskyting kombineres med et løp. Lossius var ett minutt og 40 sekunder raskere enn sølvvinner Lillian Jeanette Mikalsen, og over seks minutter bedre da tilleggstiden fra bomskuddene i felten ble regnet inn.

– Kjempeartig! Dette gir mersmak for å holde på med skyting videre, sier Lossius, som også gleder seg over å være til inspirasjon for andre medlemmer i skytterlaget.

– Unge skyttere kom til meg etter seieren og sa at også de har lyst til å prøve skogsløp, sier hun.

Litt drama ble det for Lossius, som forstuet en ankel fire timer før løpet. Ved hjelp av Røde Kors ble ankelen kjølt ned og teipet slik at skytteren kunne storme inn til seier.

VANT: Trine Lossius fra Trondenes Skytterlag er fersk i sporten. Landsskytterstevnet ga mersmak da hun vant skogsløp i klasse nybegynner voksen. Foto: DFS.no Foto: dfs.no