Dermed sikret hjemmelaget seg sin sjette strake seier, og ligger nå bare ett poeng bag serieleder Leknes. Det får likevel ikke trener Tor Anders Hustad ti å ta av.

– Får se hvor langt det rekker

– Det er enda lenge igjen av sesongen, og erfaringsmessig vil mye endre seg i løpet av høsten. Spillere forlater klubber for skolegang eller jobb, noe vi har merket godt tidligere sesonger.

– Det er for tidlig å begynne å snakke opprykk, men vi har satt oss i en posisjon der vi er med og kjemper i toppen av tabellen. Så får vi se hvor langt det rekker til slutt, sier Hustad.

– Jeg føler at vi har god kontroll kampen igjennom, og slipper gjestene til så godt som ingen sjanser. Vi er fortsatt for unøyaktig, spesielt i avslutningsfasen, mens slurver også unødvendig mye i midtbaneleddet i dag, sier Hustad.

Umulig å slå pasninger

I andre omgang åpnet himmelens sluser seg, og gjorde det vanskelig for begge lag å få til skikkelig spill.

– Det må være lov å kalle denne omgangen en parodi, sier Hustad.

– Jeg kan ikke huske at det noen gang tidligere har regnet så intenst her på Skånland. Overflatevann gjorde sitt til at det var nesten umulig å slå pasninger langs bakken.

– At vi slår Lofoten i dag, et lag vi tidligere i sesongen har tapt for både i serie og cup, er det jeg er mest fornøyd med etter denne bataljen, sier han.

Kaptein Erik Hustad var igjen av avgjørende faktor. Målet kom da SOIF så ut til å spolere et angrep, men en gjenvinning av Adrian Sørensen midt på halvdelen til Lofoten ga vertene en ny sjanse. Sørensen fant Hustad, som på vei inn i feltet kjempet seg forbi en stopper og kom til avslutning fra 10-12 meter. Ballen smøg seg inn ved nærmeste stolpe.

Det var midtbanespillerens sjuende skåring på ti kamper hittil i sesongen.

Fakta

SKÅNLAND-LOFOTEN 1–0 (1–0)

Skånland kunstgress, 4.-divisjon, Hålogaland, lørdag.

Mål: 1–0 Erik Hustad (12)

Gult kort: Haroldas Vaineikis, Steffen Rød, Ola Johan Antonsen-Meløy, Lofoten

Dommer: Simen Albrigtsen Eilertsen, IF Kilkam

Tilskuere: 50

Skånland: Odd Erlend Pettersen, Terje Balteskard, Frank Balteskard, Tony Molund, Håkon Norberg, Andreas Hustad, Trym Håkon Hjelmsø, Erik Hustad, Vegard Norberg, Lasse Østnes Pedersen, Adrian Sørensen. Benyttet: Gjøran Hansen, Andreas Berg, Sindre Dons Dybvik, Marius Jakobsen.

Tor Anders Hustad Foto: Øyvind Askevold Kaarbø