Et kort og presist svar er gode resultater. Høstsesongen har så langt vært oppløftende med fire poeng av seks mulige i 4.-divisjon etter 2-2 mot Mjølner 2 etterfulgt av 5-1 over Ballstad i helga.

For å få resultater kreves mer enn bare oppmøte til kamper, poengterer kaptein Stian Christensen etter storseieren lørdag.

Slagplan

– Vi hadde et møte før første kamp etter ferien. Da la vi en slagplan for hvordan vi skal rette opp inntrykk fra før fotballferien. Den innebærer ei ekstra trening, og at vi er til stede på trening og der tar i et tak, sier Christensen.

Oppmøtefrekvensen har vært så som så, ifølge kapteinen.

– Problemet har vært å få spillere både på trening og til kamp, og vi har benyttet mange ulike spillere, Det er vanskelig få til et lagspill når bare treffes til kampene.

– Vi har noe på gang treningsmessig. Så tar vi kamp for kamp og ser hvordan det går, sier Christensen.

Han skal følge treningene til Junkerens 3.-divisjonslag i Bodø. Seks andre spillere, broren Eirik Christensen, samt Mathias Lundberg, Magnus Johnsen, Jonas Rasmussen, Erling Eriksen og Lars Erik Markussen skal trene sammen i Tromsø. Her slutter også HILs Viktor Framvik seg til.

Lokalt blir det fellesøkt for spillerne i Grovfjord, Bjerkvik og Gratangen, og fredager samles alle fra Tromsø, Bodø og nærområdet til trening i Grovfjord.

Tre satsingsområder

Christensen er optimist etter den gode uka Grovfjord har lagt bak seg - toppet med 5-1 over Ballstad i a-lagets 1001. kamp i historien.

– Vi trenger alle seirene vi kan få i høst. Jeg kan ikke love at vi berget plassen, men vi skal gjøre vårt beste, og jeg tror vi klarer det, sier han.

Før avspark fikk spillerne beskjed om en kampplan med tre hovedområder.

– Beskjeden var å trykke etter med hele laget så fort vi gikk i angrep. Dernest å spille tett og kompakt med små avstander både mellom lagdeler og mellom spillere. Det siste momentet var å komme den siste meteren opp i press. Vi, og flere med oss, har en tendens til å bli stående en meter unna og la motstander gjøre som de ønsker når de får ball.

– Vi lyktes på alle tre punktene. Dermed vant vi ballen høyere i banen og fikk kortere vei til mål, sier Christensen.

Firemålsskårer

Unggutten Sivert Antonsen bredsiden inn 1-0 før halvtimen var spilt på uegoistisk fremspill fra Jonas Rasmussen. Antonsen fikk sin første nettkjenning på seniornivå. I den siste timen handlet det mest om Markus Hoff Svendsen, som kopierte nevnte Rasmussens prestasjon fra kampen mot Svolvær. Fire skåringer ble det for Hoff Svendsen.

– Markus er lynrask og løper fra de fleste. Når pasningene sitter, og Markus er i form, da skårer han som han vil. Denne gang klarte vi ofte å spille ham fri bak forsvaret til Ballstad. Det handlet først og fremst om gode lagprestasjoner, sier Christensen.

Den ene Hoff Svendsen-fulltrefferen var ei perle. Spissen rev seg løs og banket ballen i lengste kryss da han fastsatte resultatet til 5-1.

Ole-Johan Aasli skåret trøstemålet til Ballstad. Aasli fikk vristen på ballen i duell med Stian Christensen.

Fakta:

Grovfjord/HIL 2-Ballstad 5-1 (2-0)

Sletta stadion, 4.-divisjon, lørdag

Mål: 1-0 Sivert Antonsen (28), 2-0 Markus Hoff Svendsen (40), 3-0 Markus Hoff Svendsen (53), 4-0 Markus Hoff Svendsen (78), 4-1 Ole-Johan Aasli (82), 5-1 Markus Hoff Svendsen (87)

Gult kort: Eirik Christensen og Sindre Brandsegg, Grovfjord/HIL 2. Mikael Vian, Ballstad.

Dommer: Ole Ragnar Knutsen, Beisfjord

Grovfjord: Lars Robin Blix Johnsen, Ola Hoff Svendsen, Stian Christensen, Jonas Svendsen, Eirik Christensen, Andreas Martinsen, Eirik Myrvang, Sindre Brandsegg, Jonas Rasmussen, Markus Hoff Svendsen, Sivert Antonsen. Benyttet: Eirik Nikolaisen

Markus Hoff Svendsen fikk gode arbeidsforhold bak Ballstad-forsvaret. Foto: Svein Bertin Simonsen, grovfjord.net