Leknes avga overraskende poeng mot Morild, noe som åpnet mulighetene for Medkila til å nærme seg serielederen.

Til tross for tidvis stort spillemessig overtak klarte ikke gjestene å utnytte de mulighetene som oppsto. Når i tillegg hjemmelaget var dødelig effektive, og scoret på tre av fem muligheter, endte det med sesongens fjerde bortetap for harstadlaget.

– De er dødelig effektive

Trener Thomas Bergland mener laget lørdag hadde en dag der det meste buttet imot. – Vi er under pari, mangler glød og trøkk, og flere av spilleren virket slitne.

– Svolvær legger seg dypt med mange mann bak ballen og hindrer oss i å spille det spillet vi hadde lagt opp til. Vi kommer oss ikke rundt på kantene, og får brudd imot.

– De er dødelig effektive og scorer på omtrent de sjansene de skaper. Samtidig burde naturligvis vi ha utnyttet de mulighetene vi fikk.

– Vi styrer mye av banespillet gjennom stort sett hele kampen, og kommer til nok sjanser til å få med oss i det minste ett poeng, sier Bergland.

– Ikke umulig å vinne

Han har imidlertid ikke gitt opp å kjempe mot Leknes og Skånland opp topplassen i divisjonen.

–Absolutt ikke! Det er fortsatt spenning i toppen. Vi ligger kun fire poeng bak Leknes som vi møter hjemme førstkommende helg. Deretter står Skånland for tur på Skånland. Det betyr at vi kan være på topp om et par uker, eller vi kan falle tilbake på 4.-5.- plass. Finner vi tilbake til godfølelsen igjen, er det slett ikke umulig å vinne de to neste kampene, sier en optimistisk Bergland.