Medkila tok en tidlig ledelse etter et nydelig frispark av midtbanespiller Maria Hustad i det fjerde minutt.

– Det var egentlig en stor lettelse å se ballen gå inn. Lotte og jeg sto ved ballen og bestemte i siste sekund at jeg skulle få prøve meg. Vi har øvd en del på slike frispark. Det var selvfølgelig utrolig gøy å skåre på den måten, sier Hustad.

Brant straffe

Byåsen utlignet til 1-1 drøye 10 minutter etter Hustads skåring, men Rachel Hignett sendte bortelaget tilbake i ledelsen etter et flott forarbeid av Emilie Dahl noen minutter før pause. Medkila kontrollerte store deler av kampen og misbrukte flere sjanser. Kaptein Ida Fossem brant blant annet en straffe. Byåsen var derimot veldig effektive og snudde kampen fra 1-2 til 3-2.

– Vi sliter med å ta poeng og vinne kamper. Da er det ekstra kjipt når vi taper kamper som dette, hvor vi føler at vi har bra kontroll. Vi slipper inn mål som vi øver på å unngå. Da tenker jeg på mål på dødball og kontringer. Vi fortjener bedre, men blir straffet når vi får brudd og blir kontret på, sier Hustad.

Med søndagens tap har Medkila nå tapt tre strake kamper i divisjonen. Hustad mener fortsatt at laget har mye å by på.

– Planen før kampen var at vi skulle angripe. Vi skulle bruke de to på topp og kantene våre. Vi vet at Byåsen er et bra lag, men vi ønsker å være offensive i hodet. Det lykkes vi jo for så vidt med i kampen, men er litt uheldig og litt udyktig ved målene imot, sier Hustad.

På flyttefot

Medkilas midtbanejuvel flytter nå til Oslo. Der får spilleren trene med Toppserie-laget Kolbotn. Hun skal likevel spille kamper for Medkila ut sesongen.

– Det blir veldig spennende. Jeg skal pendle hjem for resten av kampene denne sesongen. Det blir mye nytt, men Harstad er jo bare en flytur unna. Jeg gleder meg, sier Hustad.