Lørdag står hun på startstreken i landsfinalen i bilcross for kvinner på Rallebanen i Bø. Denne landsfinalen kan på mange måter sammenlignes med NM i andre idretter, hvor mange av de tøffeste utøverne møtes til dyst.

Vet lite om nivået

– Det å få kjøre en landsfinale har vært min jentedrøm i mange år. Selv om jeg har vært mester nordpå to år på rad, er dette noe helt annet.

– Jeg vet lite om nivået, derfor har jeg ikke satt meg noe mål om hvor høyt jeg kan havne på resultatlistene til slutt, sier Katrine.

Fremmed bane

– Med 80 konkurrenter som stiller til start er det lov å være både litt nervøs og usikker på hvordan det ender til slutt.

– Jeg kjører på en fremmed bane, og med en Opel jeg ikke kjører med til vanlig.

– Heldigvis har jeg fått kjent litt på bilen, som kjennes bra ut, og bedre enn Opel Kadetten GSI med 1600 motoren jeg vanligvis kjører, sier hun.

Må fungere optimalt

– For å lykkes i dette gamet er det viktig at alt klaffer hundre prosent. Havner du utenfor banen eller blir innblandet i krasj, har du ingen sjans til å hevde deg i toppen. Både sjåfør og bil må i tillegg fungere optimalt.

– Derfor er det langt viktigere for meg å unngå noen form for uhell og være fokusert og konsentrert hele tiden. Så får plasseringen bli det den blir.

– Heller det enn å sette seg høye mål, for så å bli slått ut tidlig i konkurransen, sier Katrine Olsen som kjører for NMK Hålogaland.