28. mai 1967 spilte en 21 år gammel Levi Larsen Grovfjords aller første fotballkamp. 51 år senere kan han se tilbake på mange fine stunder med idrettslaget.

– Jeg husker kampen ganske godt faktisk. Vi spilte borte mot Lødingen i 6.-divisjon om jeg ikke tar feil. Vi spilte i hvite drakter den gang. Jeg husker at vi vant kampen 1–0 og at jeg spilte midtstopper, sier Larsen.

Den tidligere Grovfjord-spilleren husker at det ble en del oppmerksomhet rettet mot klubben og spillerne det året.

– Det var noe helt nytt både for oss spillerne og bygda. Sportslig sett var det veldig gøy for oss. Vi vant serien det året. Samtidig var resten av bygda veldig interessert også. Vi hadde mange tilskuere på kamp, spesielt når vi møtte Skånland til rivaloppgjør. I 1968 mener jeg å huske at vi hadde over 500 tilskuere ved flere anledninger. Det var litt stas å være spiller på det nye laget til bygda. Det fulgte en del oppmerksomhet, sier Larsen.

Grusbane

De første åtte årene ble ikke hjemmekampene til Grovfjord spilt på gress som de gjøres i dag.

– Jeg husker at vi deltok på dugnadsarbeid før sesongen i 1967 begynte. Vi forberedte grusbanen vi skulle spille på. Gressbanen kom vel ikke før i 1975, sier Larsen.

Etter spillerkarrieren fant Larsen andre muligheter å holde på med fotball.

– Jeg spilte vel 13 år for Grovfjord. I 1981–82 begynte jeg å trene småguttelaget til Grovfjord. På samme tid spilte jeg litt for old boys-laget i tillegg til at jeg dømte en del. Noen år senere trente jeg også jentelaget til klubben, sier Larsen.

– Klubben har betydd veldig mye for meg og det gjør den for så vidt fortsatt. Jeg ser en del kamper fortsatt og følger med. Både minner fra tiden som spiller og trener henger høyt hos meg, spesielt tiden som spiller. Vi var en fin, sammensveiset gjeng, forklarer Larsen.

Beste minne

Det er et spesielt øyeblikk Larsen alltid kommer til å huske.

– Mitt beste minne som spiller for Grovfjord var den første gangen vi slo Skånland. Vi slo dem 1–0 på Fjelldalbanen. Jeg husker at vi var bitre fiender på banen, men gode venner utenfor, sier Larsen.

HISTORISK: Levi Larsen var med på Grovfjords A-lag i 1967. Bak fra venstre: Kjell Nilsen, Ragnar Hansen, Levi Larsen, Odd Karstein Kiil, Hans Henrik Hansen og Karl Martin Steinmo. Foran fra venstre: Knut Marskar, Bjørnar Robertsen, Odd Johannessen, Oddvald Johnsen og Magne Simonsen.