Magnus Johnsen har spilt for Grovfjord hele livet sitt, til tross for at han flyttet rundt på seg.

– Jeg studerer for øyeblikket i Tromsø, men pendler hjem for å spille kamper. Jeg har lenge tenkt på at det å finne seg en klubb i Tromsø hadde vært enklere, men jeg trives så godt her. Jeg klarer ikke forlate Grovfjord.

Grovfjord var før et lag hvor omtrent alle spillerne var fra bygda. Nå er spillerne godt spredt ut. Noen bor i Grovfjord, men de fleste bor i Harstad, Tromsø og Gratangen. Likevel peker Christensen og Johnsen på de kameratslige båndene og samholdet innad i laget når de blir spurt om hvorfor de spiller for Grovfjord.

– Vi er alle veldig gode kompiser som bærer Grovfjord-trøya med stolthet. Vi trives med lagkameratene våre. Grovfjord er en klubb som ønsker alle velkommen. Vi tar vare på hverandre hvor spillerne, støtteapparatet og bygda generelt bidrar med sitt, forklarer spillerne.

Sletta

En annen ting som gjør Grovfjord som klubb spesiell er at det er den eneste klubben i avdelingen som har gressbane som hjemmebane. Sletta, som den heter, har lenge vært varemerke til Grovfjord, men også har den vist seg å være veldig vanskelig å vinne fotballkamper på, for bortelaget vel å merke.

– Samholdet er noe vi tar med oss i kampene. Når vi kan kombinere de tette båndene vi har innad i laget med en bane vi føler oss komfortable med er vi vanskelige å slå. Sletta er en bane vi Grovfjord-spillere identifiserer oss med og er stolte over, sier Christensen.

– Vi vet at det omtrent ikke er et eneste lag i divisjonen som liker å komme på besøk hos oss. Banen blir ofte et samtaleemne blant motstanderlagets spillere, og tar kanskje litt fokus vekk fra kampen som skal spilles, sier Johnsen.

– Vi vet at vi ikke spiller som Barcelona. Vi vet hva banen legger opp til og forsterker dette med å levere trykk, dueller, entusiasme og lagånd, sier Christensen.

Grovfjord-spillerne vet at klubben er noe folket i bygda er stolte over.

– Det er en klubb med en rik historie og som folket i bygda er stolte over. Det at klubben fortsatt holder koken er viktig, sier Christensen.

– Det har vi heller ingen grunn til å ta for gitt. Vi har en rekke flotte mennesker som gir mye av tiden sin for å hjelpe oss spillere. Vi blir egentlig behandlet som toppidrettsutøvere, sier Christensen.

– Det er folk som Svein-Bertin Simonsen, Hermod Markussen og Ann Eli Edvardsen som holder livet i denne klubben. De gjør virkelig en fantastisk innsats, sier Johnsen.

Halvspilt sesong

Etter halvspilt sesong og 11 kamper spilt ligger Grovfjord på nest sisteplass med fattige syv poeng. Det er ingen tvil om at laget må levere bedre enn det de har gjort så langt, noe Johnsen og Christensen føler seg sikre på at laget er kapable til å gjøre.

– Det er ikke første gangen Grovfjord har levert en dårlig første halvdel av sesongen. Vi har bare spilt tre kamper på Sletta og likevel har vi tatt fire av syv poeng der. Vi vet at vi er sterke på Sletta og at mulighetene for å vinne flere kamper utover sesongen kommer til å være gode, sier Grovfjord-spillerne.

Kampen som innleder andre halvdel av sesongen er hjemme mot Mjølner 2, et lag som bare er to plasser over Grovfjord på tabellen.

– Vi vet at vi kan vinne. Vi skal spille hjemme på Sletta og har så å si full tropp. Det blir selvfølgelig interessant å se hvem Mjølner kommer med, men vi føler oss selvsikre, avslutter Christensen.