Det unge førertalentet vant sin klasse klart, og var lørdag den raskeste opp Norges Råeste Bakkeløp. Han var ikke bare den raskeste lørdag, han var også den raskeste føreren noensinne.

Mens Henning Solberg var det store trekkplasteret til motorsportfestivalen i fjor, var Petter Solberg og Oliver Solberg de som trakk til deg over 7000 tilskuere lørdag. Henning satte i fjor bakkerekord, men med Oliver Solberg som deltaker skulle rekorden bare vare i ett år.

Mer hestekrefter

Den unge føreren slo først rekorden i testrunden før han i den innledende runden kjørte inn til tiden 1.39.33. Det er nesten hele seks sekunder raskere enn onkel Henning Solberg.

– Jeg og Petter hadde snakket på forhånd om at Henning hadde mye mer hestekrefter på sin bil. Derfor trodde jeg ikke at det skulle være mulig å slå rekorden hans, sier han til Harstad Tidende.

Med tre stykker fra Solberg-familien som har kjørt i Målselv-bakken er Oliver stolt over å være den raskeste.

– Det er jo helt sykt å være den raskeste fra Solberg-familien. Pappa hadde selvfølgelig en litt annen bil, men det var helt rått å slå Henning, sier han.

Stolt far

På grunn av lyn og torden ble den egentlige tenkte finalen avlyst, og det var tidene fra de innledende rundene som ble stående. Under premieutdelingen kunne 16-åringen sprette champagnen på podiet, og det med en stolt pappa og verdensmester Petter Solberg på sidelinjen.

– Det er en fantastisk tid. Kjørestilen og flyten var en prestasjon i verdensklasse. Han fikk litt problemer med bilen siste runde, men det påvirket ikke tiden i det hele tatt. Jeg er stolt, og jeg er rørt, sier Petter Solberg til Harstad Tidende.

– Jeg har aldri hatt det så gøy før. Å ha stor fart opp denne bakken var herlig, sier Oliver.

Petter Solberg er den eneste føreren med verdensmestertittel i to ulike bilgreiner. Lørdag kjørte han i Norges Råeste Bakkeløp. Foto: Theodor Karlsen
Petter Solberg var både rørt og imponert av sønnens imponerende kjøring. – Han kjørte bilen for første gang på testløpet, og likevel knuste han Hennings rekord, sier Petter Solberg.
Oliver Solberg kjørte i en Citroën som Petter Solberg tidligere har vunnet VM med.
Oliver Solberg kunne sprette champagnen etter å ha kjørt inn til tiden 1.39.33 til tross for problemer med bilen. Da kunne han sprute champagne på både speakeren og fotografen.
De ulike førerne under Norges Råeste Bakkeløp kjørte opp en 3,2 kilometer lang bakke lørdag. Her kjører Geir Solbakk fra NMK Lofoten opp bakken i en Volvo S40.
Stig Bornø fra KNA Rudskogen var en av totalt 40 førere under bakkeløpet.