Det kan derimot hende at været har andre planer. Lørdagens værmelding for Stockhorn melder nemlig om mulig torden. Hvis dette blir tilfellet må arrangøren fort avlyse konkurransen.

– Jeg håper at vi unngår torden lørdag. For to uker siden ble et løp i Østerrike jeg skulle delta på avlyst grunnet torden. Det ville vært veldig kjedelig hvis det skulle gjenta seg, sier Aders.

Tøff løype

Hvis tordenen uteblir vil deltakerne på lørdagens halvmaraton få prøve seg på en tøff løype. Omtrent hele løpet på 21,1 kilometer blir i motbakke. Aders ser fram til utfordringen.

– Jeg har aldri deltatt på dette løpet før så det blir veldig spennende. Totalt er det 1700 høydemeter oppover. De første 10 kilometerne er det bare en stigning på 400 høydemeter. Da sier det seg selv at det blir ekstremt bratt mot slutten, sier Aders.

For Aders er ikke resultatet det viktigste med tanke på lørdagens halvmaraton.

– Jeg er veldig usikker på hvordan konkurransen blir. Jeg kjenner ikke til alle utøverne som skal delta, men det er i utgangspunktet ikke her det er viktigst for meg å få til et godt resultat hvor jeg hevder meg. Sånn sett har jeg ikke en konkret målsetting resultatmessig, sier Aders.

– Jeg skal prøve å henge meg på de sterkeste løperne og tar det egentlig litt derfra. For meg er det viktigst å få en hard gjennomkjøring. Lørdagens konkurranse tar jeg egentlig som en variant av en hardøkt, som jeg bruker å ha hver helg uansett, fortsetter Aders.

Perfekt oppladning

De siste dagene har gått til kos og familieferie for Harstad-løperen.

– Jeg tror treningsgrunnlaget mitt skal være bra. Jeg har trent godt i sommer, men brukte de siste dagene til å slappe av og kose meg med familien. Det føles som en perfekt oppladning, sier Aders.

Det er ikke før september at det blir alvor resultatmessig for Aders.

– Jeg gleder meg til helmaratonen i Berlin i September. Det er nok der jeg sikter meg inn på å være i toppform. Der har jeg en målsetting på å løpe på to timer og 45 minutter, sier Aders.