Både Vidar Svedenborg og Ole-Johnny B. Pettersen, begge fra Harstad, regnes som favoritter i dragracet i Målselv under Norges Råeste Bakkeløp. Fredag vil flere tusen tilskuere se de to førerne konkurrere i det som er spådd som en jevn duell. Det er en vurdering som begge hovedpersonene er enig i.

– Vi har ikke kommet for å tape, det har vi ikke. Jeg har stor tro på at jeg skal ta seieren. Vi frykter likevel Ole-Johnny og hans gule Camaro. Dårligere været er jo bedre er det for meg, men nå ser det ut til å bli 28 grader og sol. Da kan det bli vanskelig, sier Svedenborg.

– Det blir en spennende duell. Jeg er litt usikker på vinnersjansene mine siden det er vanlig asfalt. Jeg er nok den beste på en vanlig dragrace-bane, hvor det brukes lim. Jeg vil nok si at det er 50/50 prosent sjanse hvem som vinner, sier Pettersen.

Rivaler

Det er i Street Legal på innfartsveien til Målselv Fjellandsby, en form for dragrace som blir arrangert på avstengte gater, at de to harstadværingene skal konkurrere i. Begge konkurrerer i klassen for registrerte biler.

– Det er en artig duell mellom meg og Vidar. Vi kniver litt og provoserer hverandre, men vi er langt fra uvenner. Han er en god rival, sier Pettersen.

– Jeg vil kalle det et vennlig fiendskap, sier Svedenborg, en betegnelse som Pettersen sier seg enig i.

Porsche og Camaro

Vidar Svedenborg kommer til Målselv etter å ha vunnet på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana for andre år på rad.

– Jeg møtte noen av Norges raskeste biler. Det var selvfølgelig uten Ole Jonny til stede. Nå gleder jeg meg til å bevise hvem som er best. Jeg håper at vi får se eksospotta til Porschen kjøre ifra Ole-Johnny, sier Svedenborg.

Håper på revansje

Pettersen kjører rett fra Piteå i Sverige hvor han deltok i et dragrace i Piteå.

– Det gikk ikke så bra i Piteå. Jeg måtte ut med girkassa, og jeg måtte skifte converter. I tillegg hadde jeg andre problemer med bilen. Bilen min er hjemmelagd, så det er litt mer utfordringer med den. Vidar går ikke ut med noen summer, men Porschen han har er en dyr bil for mer enn tre millioner kroner. Nå skal likevel alt være i orden med bilen før Street Legan i Målselv. Da blir Vidar å få problemer, sier Pettersen.

Både Vidar Svedenborg og Ole-Johnny B. Pettersen deltar også på motorsportfestivalens hovedarrangement, nemlig Norges Råeste Bakkeløp på lørdag.

SEIER: Vidar Svedenborg (til venstre) vant for to uker siden et dragrace i Mo i Rana, og håper han kan gjenta bragden under motorsportfestivalen i Troms.