I fire dager vil tusenvis også i år være vitne til et fartsfylt show. Med førere som Petter Solberg, Oliver Solberg og Andre Villa som trekkplaster har motorsportfestivalen som Nilsen startet opp i 2012 fått en enorm interesse.

– Allerede nå har vi økt salget med flere tusen prosent sammenlignet med i fjor. Det viser at vi virkelig har truffet en nerve. Vi har førere i verdensklasse, et arrangement som gir god underholdning og ikke minst en unik bakke i Målselv som er grunnlaget for arrangementet, sier Nilsen.

Økning

Harstadværingen har ikke noen klare tall enda på antall solgte billetter, men med sponsor- og gratisbilletter forventer Nilsen over 15 000 tilskuere på arrangementene til sammen.

– Vi har solgt mellom 12 til 13 ganger flere billetter i år sammenlignet med i fjor. En økning på over tusen prosent er vi stolt av, sier Nilsen.

– Nå føler vi at er et sted hvor vi virkelig har fått etablert oss både nasjonalt og internasjonalt. Det er i år også stor pågang blant utlendinger som aldri har vært i Norge. Alle hyttene i området er utleid, og det er kun i påsken at det er så fullt.

Stolt

Eventyret til Jan Helge Nilsen startet i 1987. Da startet Nilsen med motorsport. Da han mange år senere bygde en hytte i Målselv, fikk han ideen om at den unike bakken hvor bakkeløpet arrangeres kunne brukes. I 2012 ble bakkeløpet for første gang arrangert. Etter år med både oppturer og år med underskudd kan teamet bak Norges Råeste Bakkeløp nå vise til et bakkeløp som er større enn noensinne.

– Jeg har vært med helt siden starten, og har alltid vært sikker på dette er et arrangement med potensial. Å stå bak et så stort arrangement som Norges Råeste Bakkeløp er nå er noe jeg alltid har drømt om, sier Nilsen.

– Jeg får nesten en klump i halsen når jeg tenker på det. Det er helt magisk at vi skulle få til noe slikt som dette. Vi har alltid manglet et stort motorsportarrangement i Nord-Norge, og jeg er stolt av det vi har fått til, sier han.

Jan Helge Nilsen (til venstre) og Team Solberg har inngått en avtale som forplikter Oliver Solberg til å delta fram til 2020. Petter Solberg kjører også i årets utgave. Foto: Roy Hovdan/ Norges Råeste Bakkeløp
Med kjente motorsportstjerner, hestekrefter, fart og spenning og publikum i hopetall, ble fjorårets bakkeløp en suksess. Foto: Arkivfoto: Stein Wilhelmsen