Det er ingen tvil om at det ofte skal fyres litt når Torgeir Sulen Hovland og Magnus Vesterheim møtes til felles styrketrening vel hjemme på sommerferie. For selv om Sulen Hovland er etablert i Tromsø og Vesterheims base er på Lillehammer, samarbeider de ofte om øktene når de er hjemme i Harstad.

– Vi knyttet vel kontakten med en gang da jeg ble klar over at han satset på ski. Og jeg må jo også si at jeg ble veldig fascinert av hans satsing, sier Sulen Hovland.

Sammen om treninga

For etter hvert som duoen har funnet felles treningsgrunn, så har det også utviklet seg et solid vennskap mellom de to fremste individuelle idrettsutøverne på vinterstid.

– Vi diskuterer mye trening, og har egentlig mange fellestrekk innenfor treningen. Og selv om jeg trener mer, mens Torgeir har færre timer, men med høyere intensitet, så er det mye likt over vårt treningsregime, sier Vesterheim, før han utdyper:

– Ett element som jeg liker godt med Torgeir, er at han nødvendigvis ikke følger saueflokken når det kommer til treningsopplegg. Det er ikke nødvendigvis feil å gjøre nettopp det. Men jeg respekterer Torgeir for at han finner ut hva som passer nettopp han i treningsarbeidet, sier Vesterheim.

– Skjønner neppe alt

Duoen er enige i at folk flest neppe skjønner hva som ligger bak livet som hardtsatsende idrettsutøver.

– Våre bilder på Instagram ser jo ut som et flott langrennsliv. Men det er godværssida av satsingen. En søndagsmorgen i solsteiken oppover Aunfjellet er ei tid hvor livet smiler. Men det folk ikke ser er at vi er nødt til å gjøre akkurat det samme når det er fem grader og pissregn. Det er tøft. Og på en måte finner man det også litt sjarmerende. Men å se at vennene går hen og får seg ordentlige jobber, og river ut hus og flotte biler, mens vi lever på lavbudsjett i håp om å en dag havne i verdenstoppen, er jo noe som setter ting litt i perspektiv, sier Sulen Hovland, før Vesterheim overtar:

– Man må jobbe beinhardt for å være i posisjon til å kunne nå sine mål. Det krever sin mann. Men samtidig har jeg aldri angret på at jeg har tatt valget om å satse på idretten, sier Vesterheim.

– Men vi er vel to særinger, humrer Sulen Hovland avsluttende.

RIKTIG VALG: Magnus Vesterheim mener det er beinhardt å satse for å være i verdenstoppen, men sier at han ikke angrer på valget om å satse på idretten. Foto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik