Louise Vebostad Trudvang skal ut i tre ulike NM i løpet av 2018:

– Jeg har fått gode kort

Louise Vebostad Trudvang er fornøyd med forutsetningene før helgas utgave av NM for damer på Leangen.

Ambisjoner Louise Vebostad Trudvang kjemper om tre NM-titler i år. Lørdag er det duket for NM for Damer på Leangen. Før løpene mener 22-åringen at trekningen ser lovende ut.  Foto: Arkivfoto: Åge Liland/Ecuus Media

Vant: Louise Vebostad Trudvang kunne juble for NM-gull og sølv under årets NM for stallansatte på Bergen travpark lørdag. Her sammen med sølvvinner Josefine Eilertsen og bronsevinner Hans Jørgen Eggen.  Foto: Åge Liland/Equus

Deltar: Liss Karin Sandvik skal ta opp kampen om NM-tittelen på Leangen. Sammen med Bodø-treneren Gry Kanstad utgjør hun den nordnorske trioen som skal kjempe om edelt metall.  Foto: Arkivfoto: Tore Skadal

sport

Lørdag kveld skal kvinnen fra Straumsbotn, som jobber som stallansatt hos Jens Kristian Brenne på Mysen, konkurrere om et norsk mesterskap. Etter at V75-løpene er kjørt på Årjäng travbane, er Vebostad Trudvang en av i alt 12 kvinner som skal i aksjon i kampen om NM-tittelen på damesida. Og 22-åringen legger ikke helt skjul på at hun har litt tro på det som hun står overfor.

– Jeg har ikke vært helt fornøyd med tidligere års trekninger. Men det må jeg si at jeg er i år, sier Vebostad Trudvang, som har en solid ballast med seg som kusk til tross for sin unge alder.

Tre NM-sjanser

Dette er imidlertid ikke den eneste sjansen som Vebostad Trudvang har til å hente hjem nasjonale mesterskap før det blas over til et nytt kalenderår.

– Dette er det første mesterskapet som jeg deltar i. Senere kommer også NM for montéryttere og NM for stallansatte, beretter Vebostad Trudvang.

Hun understreker også at konkurransene hvor det kjempes om NM-titler er stas å delta på.

– Konkurransen på disse dagene er knallhard. Samtidig synes jeg at konkurranseformen burde ha vært gjort noe med. Det ideelle hadde vært å kjøre flere løp i kampen om NM-tittelen. Da hadde ikke deltakerne vært så sårbare om tilfeldigheter, som eksempelvis strykninger, plutselig rammet konkurransen.

Gode minner

Før fjorårets NM for stallansatte i Bergen var det såvidt at Vebostad Trudvang satte seg på flyet til Vestlandets hovedstad. For da var hun langt unna å ha flyt med trekningen. Likevel endte det godt. Hun endte da opp med å hente hjem sin hittil eneste NM-tittel.

– Det er snakk om veldig gode minner for min del. Å gå til topps her var jo så utrolig uventet. Men slik er det med NM. Mye skal klaffe om man skal gå helt til topps. Personlig sier jeg meg uansett godt fornøyd om man skulle klare å kjempe seg inn på seierspallen.

I tillegg til Vebostad Trudvang, er Liss Karin Sandvik og Gry Kanstad nordnorske NM-deltakere.