Trio drar til Langbane-NM i svømming:

Klar for NM-deltakelse

Lokale svømmere skal kjempe mot et ulvelag av svømmere når langbane-NM i svømming starter fra torsdag.

SPENNEnde: Oda Bygdnes slutter seg til Harstad Svømmeklubb når de setter kursen for Langbane-NM i Tøyenbadet. Bygdnes har hatt sin base i Fairbanks, Alaska, hvor hun har gått på skole og satset på svømming. Arkivfoto: privat  Foto: Zayn Roohi

NM-DELTAKER: Halvard Bygdnes deltar under Langbane-NM. Han skal ut og svømme 50 meter bryst.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

NM-Deltaker: Emil Toth Engegård svømmer 50- og 100 meter bryst under mesterskapet i Oslo.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Den lokale svømmeklubben har meddelt at de har satt kursen til Oslo med tanke på at sommerens største mål står foran dem. For fra Harstad Svømmeklubb stiller Emil Toth Engegård, Oda Bygdnes og Halvard Bygdnes på startpallen i Tøyenbadet.

– Vi er på plass i Oslo, og håper på å få svømt litt langbane allerede onsdag, mener trener i Harstad Svømmeklubb, Kjetil H. Hansen.

Steintøft nivå

Treneren mener at det er vanskelig å gjøre seg opp noen formening om hvor den lokale trioen kan havne på resultatlistene.

– Det er veldig vanskelig å si hvor de kan havne i dette selskapet. Toppen av norsk svømmesport befinner seg på et høyt nivå nå, mener Hansen.

Han understreker at det er ett mål som står fram som et klart hovedmål for gjengen.

– For vår trio sin del så handler det om å sette personlige bestenoteringer. KIlarer de å perse i langbanebassenget, så skal vi være veldig godt fornøyde med dem, mener Hansen.

En av svømmerne knytter det seg litt ekstra spenning opp i mot. Det dreier seg om Oda Bygdnes. Det siste snaue året har hun holdt til i Fairbanks, Alaska. Her gjennomfører hun høyere utdanning, samtidig som hun satser innenfor svømminga.

– Hun er kvalifisert inn i mesterskapet på gamle tider. Men det siste året så har hun nedlagt større ukentlige treningsdoser enn i hjemlandet, og har svømt bra her. Derfor er det spennende å se hva hun kan prestere her, mener Hansen.

Favorittdistansen, 50 meter butterfly, skal Bygdnes svømme for første gang siden hun dro til Alaska.

– Her svømmer de stort settt 100- og 200-metere, sier Hansen.

Fire dager med NM

Det er likevel broren Halvard som er først ut i bassenget. Det skjer på torsdag, da han og kollega Emil Toth Engegård skal ut på 50 meter bryst. Toth Engegård skal også svømme den doble distansen senere i mesterskapet.

Oda Bygdnes har det nest omfattende programmet for dagen. Hun svømmer 50- og 100 meter butterfly, 50- og 100 meter fri og 200 meter medley under mesterskapet som starter torsdag og avsluttes søndag.