Misfornøyd med deltakelsen under Tour de Andørja 2018:

– Laveste på åtte år

– Målsettingen var 800 deltakere som i fjor. Vi er ikke helt fornøyde.

Ikke fornøyd: Tour de Andørja må tilbake til 2011 for å kunne sammenligne deltakertallet med årets. Nå vil styreleder i TDA, Eidar Tøllefsen, ta grep for finne løsning. Bildet er tatt i forbindelse med Harstad Tidende løpet for barn fredag.   Foto: HÅKON WIKAN

  • 2015: 823.
  • 2016: 954.
sport

Det sier styreleder i Tour de Andørja, Eidar Tøllefsen. Etter TDA var ferdig for i år, kan Tøllefsen opplyse til Harstad Tidende at i underkant av 600 utøvere deltok på arrangementet på Andørja.

– Nå må vi se på hva vi kan gjøre med det tallet for å komme på et bedre nivå til neste år, sier han.

Øke samarbeidet

Styrelederen ønsker å bruke tiden fremover til å få flere klubber fra regionen med på laget for å øke deltakelsen rundt TDA.

– Vi får gode tilbakemeldinger og vi er glade for dem som tok veien hit. Deltakere og publikum har skrytt uhemmet av arrangementet. Folk synes vi fortjener bredere deltakelse. Nå skal vi i dialog med klubber i regionen å se på hvilke pakker som skal være med for at det skal være interessent for fremtidige deltakere, sier Tøllefsen.

Ny trend?

Han sier redusert fergekapasitet på sambandet Harstad, Sørrollnes og Breivoll var også en medvirkende årsak til det lave deltakertallet.

Ifølge Tøllefsen bekrefter EQ Timing at det er en ny trend at antall delteltagere i konkurranser skrumper.

– Det kan være at tilbudet er for stort. Det er ei kvote for hva du velger og prioriterer, og hvilke arrangementer man velger å delta på, sier han.

Her er noen av deltakertallene de seneste årene.

  • 2011: 2228
  • 2015: 823.
  • 2016: 954.